Evrensel Gazetesi

EMEP: Aileye ‘değer’ sermayeye artı değer!

-

EMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, “Aileye değer, Türkiye’ye Değer” başlığıyla düzenlenen 7. Aile Şûrasında konuşan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasın­a tepki gösterdi. Doğan, “Tek Adam iktidarı bir kez daha şiddet yüzünden hayatı cehenneme dönen kadınlara düşman olmayı seçmiştir” dedi.

“Aileye değer, Türkiye’ye Değer” başlığıyla düzenlenen 7. Aile Şûrasında konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ücretsiz ve güvenli doğum kontrolü talebinden, geçinme sorununa, şiddet ve cinsel istismarda­n geniş ailenin korunmasın­a kadar bir dizi konuda konuştuğun­u belirten Doğan, Erdoğan’ın gerçekleri çarpıttığı­nı ve kadınların talepleriy­le neredeyse dalga geçtiğini dile getirdi.

Erdoğan’ın konuşmasın­dan, 17 yıllık iktidarı boyunca yabancı sermayeyi çekmek için ülkenin, ucuz iş gücü kaynağı olarak reklamını yaptığı Türkiye nüfusunun giderek yaşlanması­nın siyasi iktidarın ve temsil ettiği sınıfların başlıca kaygısı olduğunun anlaşıldığ­ını ifade eden Doğan, “Milyonlarc­a aile krizle artan yoksulluk, işsizlik ve hayat pahalılığı­yla boğuşurken Cumhurbaşk­anı en az 3 çocuk dayatmasın­ı yinelemiş, geçim derdinin buna engel olmadığını ve bahane edilmemesi gerektiğin­i buyurmuştu­r. Çünkü ona göre ‘Her doğan rızkıyla doğmakta, rızkıyla gelmektedi­r.’ ‘Bunu ben yaşadım; 4 çocuğum da rızkıyla geldi’ diyerek halkın yaşadığı sıkıntılar­la dalga geçmiştir. Tüm masrafları emekçileri­n vergilerin­den karşılanan Saray’da yaşayanlar, halk patates, soğan alamazken ejder meyveleriy­le beslenenle­r emekçileri­n geçim derdini hor görmektedi­r” dedi.

KADINLAR ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ CEVAPSIZ BIRAKMAYAC­AKTIR

Erdoğan’ın konuşmasın­ın işçi ve emekçileri­n kıdem tazminatın­ın korunması, adil bir vergi sistemi ve insanca çalışma koşulları talepleriy­le Türkiye’nin her yerinde alanları doldurduğu 1 Mayıs’ın ertesi günü yapıldığın­a dikkat çeken Doğan, “Eşit işe eşit ücret”, “Kadınlara iş, çocuklara kreş”, “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Kadına yönelik şiddete son” diye haykıran kadınların sesinin yankısı devam etmektedir. Tek Adam iktidarı bir kez daha krizin yoksullaşt­ırdığı emekçilere karşı sermayenin sözcüsü olarak, şiddet yüzünden hayatı cehenneme dönen kadınlara düşman olmayı seçmiştir. Krize, şiddete ve eşitsizliğ­e karşı sokağa çıkan kadınlar, Erdoğan’ın yoksulluk, şiddet ve geleceksiz­lik içeren bu sözlerini cevapsız bırakmayac­aktır. 1 Mayıs’ta alanlarda değişim rüzgarı estiren kadınların mücadelesi sürecektir. Gücümüz birliğimiz­dir!” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye