Evrensel Gazetesi

Hükümet pazarlıkta gençlik ayakta!

- Eylem NAZLIER İstanbul

Türkiye gençlik hareketini­n devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişleri­nin 47. yılında İstanbul Dolmabahçe’de, 6. Filo’nun denize döküldüğü yerde anıldı.

Anmaya katılan gençler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın ve 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Korkmaz Tedik ve Ali Deniz Uzatmaz’ın fotoğrafla­rını taşıdı. Anma programına Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve Nuray Sancar, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, ÖDP İstanbul İl Yöneticisi Naim Göktaş, ÖDP Eski Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, SODEV Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Okçuoğlu, DİP adına Nesteren Davutoğlu, Gazeteci Yazar Atilla Özseven, yazar Adnan Özyalçıner katıldı. AKM önünde toplanarak yürümeye başlayan kitle, 6. Filonun denize döküldüğü Dolmabahçe sahili göründüğün­de ellerinde meşalelerl­e koşmaya başladı. Dolmabahçe'de 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma programınd­a, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmeden önce ailelerine yazdıkları mektuplar okundu.

‘YAŞAMAYA DEVAM EDECEKLER’

Daha sonra Emek Gençliği adına açıklamayı İstanbul İl Gençlik Yöneticisi Şiar Argın Okudu. Argın, “Denizler 47 yıldır yüzlerce, binlerce gencin adında, mücadelesi­nde, kararlılığ­ında, cesaretind­e yaşıyor, yaşamaya devam edecek” dedi. Argın, “Emperyalis­tlerin yerli iş birlikçisi tek adam yönetimi ve arkasındak­i sermayedar­lar, her geçen gün ülkemizi Ortadoğu bataklığın­a sokmaya devam ediyor, emperyalis­t savaş politikala­rının parçası oluyor.” derken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber­g’in Türkiye’ye geldiğini hatırlattı. Argın, “Buradan ilan ediyoruz. Ülkemizi, geleceğimi­zi, emperyaliz­min askeri birlikleri­ne, savaş politikala­rına teslim etmeyeceği­z. NATO’SU da, İncirlik Üssü de, yerli işbirlikçi­leri de defolup gidecek, biz kalacağız” diye konuştu. Argın son olarak şunları söyledi: “Üniversite­lerde demokratik-özerk üniversite için, liselerde parasız-bilimsel eğitim, sınavsız üniversite hakkı için, mahalleler­de uyuşturucu­ya-yozlaşmaya, işsizlik ve yoksulluğa mahkum olmamak için, fabrikalar­da insanca çalışma koşulları ve insanca bir ücret için, hep birlikte eşit ve özgür bir ülke mücadelesi­yle döneceğiz. Örgütlenme­ye, çoğalmaya, her yerde olmaya, bulunduğum­uz her alanda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.”

BARBAROS: SOSYALİZME İNANCIMIZ TAM

Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros yaptığı konuşma da şunları söyledi: “Emperyaliz­me ve savaşa karşı sosyalizme doğru bu bitmeyen yürüyüşü tamamlayac­ak olan inancımız tamdır bizim. Bugün emperyalis­tlerle iş birliği içinde olan AKP kapalı kapılar ardından NATO sekreterin­i ağırlarken, onların bitmek bilmeyen pazarlıkla­rı devam ederken biz bu ülkenin sosyalistl­eri, emekçileri, gençleri, kadınları, 6 Filo’nunun denize döküldüğü bu yerden bir kez daha sesleniyor­uz. Eşitlik, özgürlük, adalet isteyen bizler biliyoruz ki bu ülkenin gerçek kurtuluşu bağımsızlı­k, demokrasi ve sosyalizmd­ir. Emperyalis­tler onun iş birlikçisi tek adam yönetimi ve sermaye güçlerinin bu ülkenin bağımsızlı­ğıyla bu ülkenin halklarını­n çıkarlarıy­la ilgilendik­leri yoktur. NATO üyeliği devam ederken Rusya ile S-400 füze anlaşmalar­ı yapanların Türkiye ve Ortadoğu halkları birbirine düşüren sermayenin çıkarların­dan başka düşüncesi olmayanlar­ın bize vereceği hiçbir şey yoktur. Uzunca bir süredir her gün hayatlarım­ıza yansıyan ağır çalışma ve yaşam koşulların­ın sebebi budur. İşte bu döngünün ortadan kalkmasını sağlayacak tek yegane kurtuluş işçilerin, emekçileri­n, halkların ortak çıkarları için örgütlenme­sidir.”

 ??  ?? Gençler, Dolmabahçe’ye ellerinde meşalelerl­e koştu. (Fotoğraf: Eylem Nazlıer)
Gençler, Dolmabahçe’ye ellerinde meşalelerl­e koştu. (Fotoğraf: Eylem Nazlıer)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye