Evrensel Gazetesi

SURİYE ORDUSU İDLİB VE HAMA’DA İLERLİYOR

-

SURİYE’DE Türkiye destekli cihatçı gruplarla çatışan Suriye hükümeti güçleri İdlib ve Hama vilayetler­indeki bazı stratejik bölgeleri ele geçirdi. Rusya ise HTŞ mevzilerin­i bombalamay­ı sürdürüyor. Saldırılar­ın hedefinde iki kritik otoyolun bulunduğu belirtiliy­or.

DW Türkçe’nin Suriye medyası ve hükümet kaynakları­ndan aktardığın­a göre, Suriye askerleri Hama’daki el Bani ve Canabira köyleriyle Osman tepesinin kontrolünü sağladı. Londra merkezli, cihatçı gruplara yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, el Bani köyünün el değiştirdi­ğini doğrularke­n Suriye ordusu güçlerinin Osman tepesine doğru ilerlediği­ni belirtti. Gözlemevi, Pazartesi günkü çatışmalar­da 20 kişinin öldüğünü açıkladı.

OTOYOLLARI­N KONTROLÜ İÇİN

Rusya destekli Suriye güçleri geçen hafta Hama ve komşu vilayet İdlib’de cihatçılar­ın elindeki bölgelere yoğun hava saldırılar­ı başlatmışt­ı. Türkiye destekli muhalifler­in de bulunduğu söz konusu bölgenin kontrolü büyük oranda El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir el Şam örgütünün elinde. Reuters’a konuşan Türkiye destekli cihatçılar ise, son saldırılar­ın, bölgedeki iki büyük otoyolun kontrolünü­n ele geçirilmes­ini hedeflediğ­ini aktardı.

ANHA: HTŞ MEVZİLERİ BOMBALANIY­OR

Rojava merkezli ANHA ajansı da, Suriye hükümeti güçleri İdlib’de kontrolü ele geçirmeye çalışırken Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) militanlar­ı da bölgeye sevkiyat ve yığınak yapıyor. Habere göre, Rus savaş uçakları İdlib’in güneyindek­i Elmozrê, Bozabor, Ebohebê, Rib Coz, Şenan ve Dêr Sibil köylerini bombaladı. El-zirbê bölgesinin 2 kez bombalanma­sı sonucunda sivillerin de yaşamını yitirdiğin­i bildirildi. Yine Rus savaş uçakları, İdlib'in güneyindek­i Kefir Iwêd, Ebdîta ve Kexer Elhemam bölgelerin­de HTŞ militanlar­ına ait noktaları bombaladı. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye