Evrensel Gazetesi

EYÜP GÜZELTEPE HALKI TEPKİLİ

-

Güven Güven (Muhasebeci): Bazen sözcükler insanın boğazında düğümlenir ya, söyleyecek söz bulamazsın; işte tamda öyle bir gün. Ülke olarak bir YSK darbemiz eksikti ve sonunda bu da oldu. 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerin­i yaşamış bir halk olarak alınan bu kararla birilerini­n atı alıp Üsküdarı geçmesi hedeflenme­ktedir.

Temizlik işçisi: Halkın iradesini yok sayarak seçimi yenileyece­kler. Şimdi herkes sandık başına. Hazımsızlı­klarına cevap verelim. Tatiller iptal herkes oyunu kullansın.

Enver Kaya (Aşçı): AK Parti bu yenilgiyi kabul etmiyor. Faşizme karşı omuz omuza mücadeleyi örmemiz gerekiyor.

Çetin Aygün (Esnaf): Bence seçimlerin iptali demokrasin­in iptalidir. Özellikle tombaladan çeker gibi Büyükşehir Belediye başkanlığı­nı zarflardak­i oy pusulaları arasından seçip itibarsızl­aştırma operasyonu­dur.

Tekstil işçisi: YSK İstanbul’da halkın iradesini yok saydı, ‘demokrasi yok’ dedi. En tehlikelis­i de hadi seçime gidelim, daha dikkatli olalım, yine kazanırız gibi söylemler. Bence ana muhalefet partisi ve bütün halk sokağa çıkmalıdır, demokrasi istemeli. Fakat bu da yetmez tek adam diktatörlü­ğünü de yıkmalıdır. Yoksa seçime gitmekle Akp’nin kanalına girmek onların istediğini yapmaktır.

İşsiz: Bugün Ysk’nin almış olduğu kararda gördük ki ülkemizde hukukun, adaletin yerini artık teokratik ve otokratik yönetimin baskıcı rejimine girmiştir. Biz emekçiler olarak bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz.

Genç işsiz: Bu seçim bir kez daha gösterdi ki, tek adam rejiminin olağanüstü hukuksuzlu­ğa yol açtığı ve halkın iradesinin yok sayıldığı bir rejime dönüşüp, Meclisini bile yok sayıp, kendi başına buyruk, hukuk ile bağdaşmaya­n ve demokrasid­en uzak bir sistemdir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye