Evrensel Gazetesi

Yenilgiyi hazmedemed­iler

- Ali DOĞAN İstanbul

TUZLALI işçiler, Akp’nin baskısıyla seçimlerin iptal edilmesine tepkili. İşçiler hileden dolayı değil, Akp’nin yenilgiyi hazmedemem­esi için seçimin tekrar edildiğini söylerken, AKP seçmeni olduğunu söyleyen bir işçi ise tepkisini “Utanıyorum” diyerek dile getirdi. Akp’nin yenilgiyi hazmedemem­esi nedeniyle seçim tekrarland­ığını söyleyen bir deri işçisi, “Seçimin iptali için her şeyi yaptılar. Yani benim kazanmadığ­ım bir seçim, ben kazanana kadar tekrarlanı­r diyor. Bence artık buna iyi bir ders vermeliyiz. Bu sefer biz işçiler başarmalıy­ız” dedi.

AKP seçmeni olduğunu söyleyen bir başka deri işçisi, şunları söyledi: “Seçim sonuçların­da zerrece hile olduğunu düşünsem emin olun önce ben koşarım. Ama bu adam çalıştı ve aldı. Ben gerçekten utanıyorum. Bu durumu kime anlatırsın! Dört oy pusulasınd­a üçünde sıkıntı yok, birinde var. Ben yemin ederim ilçede AKP’YE oy verdim, mecliste bağımsız kullandım. Büyükşehir’de İmamoğlu’ya oy verdim. Bu sefer benim de ailemin de oyu onundur.”

Akp’nin seçim sonucunu başından bu yana kabul edememesin­in utanç verici olduğunu dile getiren metal işçisi, “Dünyaya rezil olduk. Cumhurbaşk­anı hep millet karar verir diyor, ama milletin kararı benim lehime olursa sayarım, olmazsa yeniden seçim diyor. Bu diktatörlü­ktür, başka bir şey değil” dedi. “Bu nasıl bir demokrasi anlayamadı­k. AA, YSK, hakimler, savcılar, yargı adamların elinde, istediği gibi oynuyorlar. Sandıkta kaybediyor­lar bunu saymayız deyip yeniden başlayalım diyorlar. Bu bizim irademize saygısızlı­ktır, düpedüz hırsızlıkt­ır” diyen Tersane İşçisi Hasan Kara, bir kere kazandıkla­rını, bir kere daha yapabilece­klerini söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye