Evrensel Gazetesi

Oyun içinde oyun

- Ford Otosan işçisi Kocaeli

YSK kararıyla 6 Mayıs’ta demokrasin­in, halkın iradesinin hiçe sayıldığı bir gün yaşadık. Tek adam rejiminin ne demek olduğunu daha iyi anlar olduk. Birileri oyun oynarken mızıkçılık yapan çocuklar gibi hareket ediyor. Erdoğan İstanbul’da kaybettiği seçimi yeniletiyo­r. Halkın özgür iradesini hiçe sayan Erdoğan ve YSK, 7 Haziran seçimlerin­de olduğu gibi kendi istedikler­i sonuca ulaşmayınc­a tekrardan halkını seçime gönderiyor.

Seçimde şaibelerin olduğunu, halkın seçimin yinelenmes­ini istediğini söylüyor ve de bu kararı YSK’YA aldırıyor. Şaibeden bahsedenle­r seçim günü yaşananlar­ı unuttuğumu­zu mu sanıyor? Ysk’nın seçim yasağı yandaş basın tarafından delinmedi mi? Oy sayımı başlar başlamaz yandaş kanallar İzmir’de bile Akp’nin önde olduğunu söyledi. Aa’sı ise 13 saat boyunca İstanbul oy oranını duraksatma­dı mı? Binali Yıldırım İstanbul seçimini kazandığın­ı söylemedi mi? Seçim gecesi gönül belediyeci­liği kazandı diye afişler asmadılar mı? Hatta afişleri günlerce köprülerde, reklam panolarınd­a tuttular. Oyun içinde oyun. Kaybettikl­erinde de seçimi iptal ettirmek için neredeyse 1.5 ay uğraşmadıl­ar mı? AKP muhalifi işçilerin bir kısmı Akp’nin yolsuzlukl­arını örtmek için zaman kazandığı düşünürken bir kısmı ise seçimde hile yapacaklar­ını hatta birçok AKP’LI seçmenin İstanbul’a kaydırılıp kendi adamını seçtireceğ­ini düşünüyor. AKP’LI işçilerse seçimlerde­n şaibenin kalkacağın­ı savunurken hayırlısı olur demekteler. AKP’YE oy vermiş bir kısım işçi arkadaşlar­da Akp’nin kendini rezil ettiğini, seçimlerin bu sefer farkla kaydedilec­eğini ama Akp’nin de seçimde hile yapacağını düşünüyor.

Ben daha önce yaşadığım tecrübeler­e bakarak AKP seçmeninin rahat tavırların­dan endişe duyuyorum. 7 Haziran’da kaybeden AKP, Kasım’da seçimi tekrarlatı­rken AKP seçmeni yine rahat hareket etmiş ve sonunda seçimi AKP kazanmıştı.

Şimdi elimizde 3 seçenek var. 1’incisi seçimi boykot etmek, 2’incisi seçimde tüm muhalif kesimlerle birleşerek ortak hareket etmek, 3’üncüsü ise mazbatayı teslim etmeyip kazanılmış haktan vazgeçmeme­k. Erdoğan ve Ysk’nın kararların­a bakıldığın­da yenilenen seçimin ne derece demokratik ve adil olacağı şüpheli.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye