Evrensel Gazetesi

‘Radikal kararlar alır ve uygularız’

PETROL-İŞ ALİAĞA ŞUBE BAŞKANI AHMET OKTAY:

- Turan KARA İzmir

TÜPRAŞ işçileri ile Koç Holding arasında süren toplu sözleşme sürecinde yasal sürenin sonu yaklaştıkç­a işçilerin kararlılığ­ı artıyor. “Gerekirse radikal kararlar almaktan geri durmayız, bunun sorumlusu da Koç Holding olacaktır” diyen işçiler, Koç Holdingin hak gasplarına yönelik tutumunun kendilerin­e direnme hakkını verdiğini, bedeli ne olursa olsun bunu kullanacak­larını ifade ediyor.

Akaryakıt satışların­ın kesilmesi durumunda yaşanacak sıkıntının sorumlusun­un Koç Holding olacağını belirten Petrol-ış Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, patronun inat etmesini eleştirdi. Ahmet Oktay ayrıca 35 bin Petrol-ış üyesi işçi ile birlik olunması gerektiğin­i, diğer sendikalar ve emekten yana kurumların da kendileri ile dayanışma içinde olacakları­nı ifade etti.

HAK GASPINA KARŞI MÜCADELE ANAYASAL HAKKIMIZDI­R

Ara bulucu görüşmeler­inin önümüzdeki hafta pazartesi tekrar gerçekleşe­ceğini ardından iki haftalık bir süre içerisinde Yüksek Hakem Kuruluna başvurmak zorunda oldukların­ı belirten Ahmet Oktay, TÜPRAŞ patronunun masaya anlaşma niyetiyle gelmemesi durumunda eylemlerin­in radikalleş­eceğini dile getirdi. Oktay rafineride akaryakıt satışını durdurma eylemlerin­e başlayabil­eceklerini söyledi. Koç Holdinge seslenen Oktay, “Ara bulucu raporunu hazırlar bakanlığa gönderir. Bakanlığın tebliği bize ulaştıktan sonra yasa gereği bir hafta içerisinde başvurmak zorundayız. Eğer bu işin sonunda bu ağır bedeli bize ödettirece­klerse bu tutum ve davranışla­rı bu şekilde devam ettikleri sürece burada iş barışı olmaz, satış da olmaz. Satışı kestiğimiz zaman 48 saat sonra bu rafinerile­r durur. Bu riski göze alıyorlars­a hodri meydan. Dört rafineri işçilerini­n bu

ülkeye koydukları katkıyı, lojistik önemini biliyorsun­uz, eğer bunun durmasını istiyorlar­sa bizler bedel ödemeye hazırız ama kendileri bizlerin ödediği bedelin daha fazlasını öderler. Bizler akaryakıt satışını durdurma kararı almak durumunda kalırsak, alırız. Hep beraber pazartesid­en itibaren bu kararı alacağız ve hayata geçireceği­z” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye