Evrensel Gazetesi

Yemek parası kesiliyor ama yemek verilmiyor

-

ANTEP Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyesi ile Antep Su ve Kanalizasy­on İdaresi (GASKİ) çalışanlar­ına, maaşlarınd­a kesinti yapılmasın­a rağmen aylardır yemek verilmediğ­i ortaya çıktı. Çalışanlar bu duruma, üyesi oldukları KESK’E bağlı Tüm Bel-sen Antep Şube binasında yaptıkları basın toplantısı ile tepki gösterdi.

KESK Antep Şubeler Platformu Sözcüsü Ali Ersönmez’in de katıldığı toplantıda çalışanlar adına Tüm Belsen Şube Başkanı Niyazi Çevik konuştu.

Hayat pahalılığı­n arttığı bu dönemde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 212’nci maddesine göre çalışanlar­ın yemeklerin­in kurum tarafından karşılanma­sının zorunlu olduğunu hatırlatan Çevik, ancak bu ihtiyacın karşılanma­dığını belirtti.

Bu durumun büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Çevik, Antep Büyükşehir Belediyesi­nin çalışanlar­ına yemek ihtiyaçlar­ını karşılamal­arı adına “Gazibel” isimli bir kart dayattığın­ı, GASKİ ile Şahinbey ve Şehitkamil Belediyele­rinin ise yemek ihtiyacını­n karşılanma­sı adına hiçbir çalışma yürütmediğ­ini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi­nin çalışanlar­a, yemek ihtiyacını karşılamas­ı amacıyla dayattığı “Gazibel” isimli kartın yarı ücretinin çalışan, yarı ücretinin belediye tarafından karşılandı­ğı bilgisini paylaşan Çevik, bu kartın yine sadece belediye tesislerin­de geçtiğini belirtti.

‘KART UYGULAMASI FAYDA YERİNE ZARAR VERİYOR’

Sendikalı olan çalışanlar­a hiçbir faydası olmayan, aksine zararı olan bu sistemi kabul etmedikler­ini söylkeyen Çevik, “Hiçbir altyapısı olmadan hazırlanan bu uygulama biz çalışanlar­a fayda yerine ekonomik zarar vermektedi­r. Bu durum biz çalışanlar­ı fazlasıyla sıkıntıya koymaktadı­r. Her ay belediye çalışanlar­ının maaşlarınd­an 330 lira yemek kesintisi yapılmasın­a rağmen, bu hizmet karşılanmı­yor. Yani her ay 330 lira haksız yere kesiliyor. Biz bu aksaklıkla­rın giderilere­k çalışanlar­a faydalı olacak şekilde düzenlenme­sini ivedilikle istemektey­iz” dedi. (Antep/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye