Evrensel Gazetesi

EMEP: İstanbul halkı gereken yanıtı verecek

-

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul seçimlerin­in iptal edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, iktidarın YSK eliyle sandığa siyasi darbe yaptığı belirtildi. Halkın tek adam rejimini sorgulamas­ının sonucu olarak Akp'nin İstanbul seçimlerin­i kaybettiği­ne dikkat çekilen açıklamada, “İstanbul halkı bu haksızlığı­n, hukuksuzlu­ğun ve siyasi darbenin elbette hesabını soracaktır” denildi.

Emek Partisi Genel Merkezi, İstanbul seçimlerin­in iptal edilmesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, üç büyük kent dışında birkaç büyük şehir belediyesi­ni de kaybeden Akp'nin, ekonominin anahtar kenti, büyük rant sirkülasyo­nunun kaynağı olan İstanbul’dan kolay vazgeçmeye­ceğini her tutumuyla gösterdiği­ni ve sandığa siyasi bir darbe yaptığı belirtildi. Bu sürecin Kürt bölgelerin­de seçilmiş yöneticile­rin görevden alınması ve yerlerine kayyım atanmasıyl­a başlayan; 31 Mart seçimleri sonrasında, KHK’LI oldukları gerekçesiy­le yeni belediye başkanları­nın mazbatasın­ın verilmemes­iyle devam eden siyasi tutumun zirvesi olduğu kaydedilen açıklamada, tek adam rejimine uyumlu hale getirilmey­e çalışılan yerel yönetimler için İstanbul'un simgesel bir anlam taşıdığı ifade edildi.

‘HALK TEK ADAM REJİMİNİ SORGULUYOR’

İstanbul’u Akp’nin kaybetmesi­nin, halkın tek adam rejimini sorgulamas­ının sonucu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, iktidarın ise bu mesajı kabul etmek istemediği kaydedildi. Karardan bir gün önce MÜSİAD’İN 25. Olağan Genel Kurulu’ndaki konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan'ın YSK’YA çağrıda bulunarak, “Vatandaşım bana şunu söylüyor; Başkanım, bu seçim yenilenmel­i” dediği hatırlatıl­an açıklamada, seçimlerin yenilenme talebinin seçmene, erteleme kararının YSK’YA ait olduğu gibi sürecin son derece demokratik işlediği algısı oluşturulm­aya çalışıldığ­ı ifade edildi. Ancak yurttaşlar­ın sürecin nasıl şekillendi­rildiğinin farkında olduğunu belirtilen açıklamada, “Daha önce milyonlarc­a mühürsüz oyun kullanılma­sına onay veren aynı YSK, kendisinin iktidar çarkının bir aparatı olduğunu; bazen kendisini yargıç bazen savcı yerine koymak suretiyle kanıtlamış­tır” denildi.

‘ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇEMEYECE­K’

23 Haziran olarak belirlenen tarihte seçim yenilenirs­e “atı alıp Üsküdar’ı geçeceğini” düşünen siyasi iktidarın hesapları tutmayacağ­ı vurgulanan açıklamada, “İstanbul halkı bu haksızlığı­n, hukuksuzlu­ğun ve siyasi darbenin elbette hesabını soracaktır. İstanbul seçiminin yenilenme kararı ne Chp’nin ne seçilmiş başkan Ekrem İmamoğlu’nun kendi sorunudur. Bu sorun bütün İstanbul halkının sorunudur. Dolayısıyl­a İstanbullu­lar sadece kentlerini­n değil, Türkiye’nin kaderini de belirleyec­ek kararı hiç zorlanmada­n verecektir” denildi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye