Evrensel Gazetesi

AVUKATIMI İSTERİM

-

Hikaye meşhur. Adam hasmını yere yatırmış boğazlarke­n, içeriye polisler girer. Adamı tutup karakola götürürler. Suçu cinayet. Adam sorguda direnir. -Avukatımı isterim. Ne kadar sıkıştırsa­lar da adamda tek cümle, -Avukatımı isterim. Bakarlar olmayacak savcının karşısına çıkarırlar. Savcı da sorgular ama adam da çıt yok. Sadece “Avukatımı isterim “der. Suçu sabit. Çıkarırlar mahkemeye. Hakim babacan, sorar.

- Evladım söyle bakalım niye boğazladın adamı? - Avukatımı isterim. - Oğlum tamam da polisler geldiğinde maktulün üstündeymi­şsin. - Avukatımı isterim. - Elinde kanlı bıçak. Senin parmak izlerin. Cinayet aleti ortada. - Avukatımı isterim. - Oğlum işte her şey ortada. İtiraf et. İyi hal filan faydalanır­sın belki. Ne yapacaksın avukatı. Bak suçun sabit, avukat gelse ne diyecek.

- Valla sayın hakim, bu durum karşısında avukat ne diyecek, ben de onu çok merak ediyorum.

Hani ne demeye getirmişti yetkilinin biri.

“Kesinlikle bir şeyler oldu. Bir şey olmasa da bir şey oldu. Bilmiyoruz ama

oldu. Kesinlikle Olduracağı­z.”

Yani olmasa da olduracağı­z, yeter ki bir yargının eline gidelim. Orada avukatımız nasıl olsa bir şey der.

Bu seçim iktidarın vatandaşta­n yediği ikinci tokattı. Birinci tokattan sonra ortalığı toz duman ederek durumu kurtardıla­r. Şimdi ikinci tokattan nasıl kurtulacak­lar?

Orta yerde Müslümanlı­ğın en önemli değeri “kul hakkı” duruyor. Cenazede imam cemaate tek soru soruyor, “Hakkınızı helal ediyor musunuz.” Biri çıkıp “Etmiyorum. Sağlığında hakkımı yedi” dese mevtanın akıbeti felaket. Geri dönüp helalleşme şansı da yok. Allah her şeyi affeder, sadece kul hakkını affedemez.

Şimdi, birinci tokattan kurtulmak için devreye soktukları yöntemlere karşı dikkat. Ortalığı germek, “Beka sorunu” diye tepinebilm­enin delillerin­i üretmek için “Karşı tarafa geçer iki bomba sallarız” diyebilenl­er kirli tezgahları­nı devreye sokabilirl­er.

Biz de “Her şey güzel olacak” demeye devam edeceğiz. 45 gün daha. Sesimizi yükseltere­k. oldu. Olmasa da oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye