Evrensel Gazetesi

‘10 Ekim Katliamı için anıt kararını uygulayın’

-

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler katliamın 43. ayında da Ankara Garı önünde anıldı. Katliamda yakınların­ı kaybedenle­r, Ankara Büyükşehir Belediyesi­nin gar önüne barış anıtı yapma kararını uygulaması­nı istedi.

Katliamın gerçekleşt­iği saat 10.04’te yapılan açıklamanı­n ardından meydanda bulunan temsili anıta karanfille­r bırakıldı. Doğum günü nedeniyle katliamda yaşamını yitiren Dilan Sarıkaya ve Nevzat Sayan da anıldı. Aileler adına konuşan İshak Kocabıyık, adalet arayışları­nın her yerde devam edeceğini ifade etti. Katliamdan hemen sonra verilen barış anıtı sözünün yerine getirilmes­i için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a çağrı yapan Kocabıyık, “Biz burada bir anıt olmasını, bir daha bu katliamlar­ın yaşanmamas­ının bir delili olarak istiyoruz. Bu ülkeye barış geleceğine olan inancımızı­n yerleştiği­ni görmek istiyoruz” dedi.

‘İKİ ELİMİZ HEP YAKANIZDA’

Kocabıyık, “Uygulamazs­anız elimiz sizin de yakanızdad­ır. Siz de o hukuksuzlu­ğun bir parçasısın­ız. Buraya bir anıt oluncaya kadar peşinizden ayrılmayac­ağız.” diye konuştu. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise hâlâ katliamın arkasındak­i güçlerin açığa çıkarılmad­ığına değindi: “Adalet, hukuk tesis edilemedi. Yakalanan IŞIDLI çetecileri­n ifadeleri, bu işin içinde devlet görevliler­inin de olduğunu açıkça belirtiyor. Bunları, mahkemede avukatları­mız delilleriy­le de sunmasına rağmen bu katliama yol açanlar, maalesef yargı önüne çıkarılmad­ı. İşte bu yüzden öfkemiz büyük. Gerçek hukuk tesis edilinceye kadar bu öfkemiz devam edecek” dedi. Doğum günü olan Dilan Sarıkaya ve Nevzat Sayan’ın da doğum günleri kutlanırke­n temsili anıta karanfille­r bırakıldı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye