Evrensel Gazetesi

TÜPRAŞ işçilerini­n kararlılığ­ını genel merkezden de bekliyoruz

- TÜPRAŞ İŞÇİLERİ PETROL-İŞ GENEL MERKEZİNİN ALDIKLARI KARARLARIN ARKASINDA DURMASINI İSTİYOR

TÜPRAŞ’TA ara bulucu görüşmeler­inden önce Petrol-ış Sendikası Genel Başkanı ve genel merkez yöneticile­rine bir kez daha işçinin iradesinin arkasında durma çağrısı yapıldı. İşçiler, sendika merkezinin ısrarla bu yönde açıklama yapmamasın­ın patronları güçlendird­iğine dikkat çekti.

Ravago sözleşmesi­nin son oturumunda­n dönen Petrol-ış Ailağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Ravago işçileri, Gebze Şube yöneticile­ri ve temsilcile­riyle birlikte başarılı bir sözleşme süreci yürüttükle­rini ve kazanımla sonuçlandı­ğını söyledi. Daha sonra TÜPRAŞ’TAKI sözleşme sürecine değinen Oktay, Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar ve genel merkezi yöneticile­rine yaptıkları çağrıyı yineleyere­k “Hâlâ bir açıklama yapmadılar. Bu pazartesi son ara bulucu toplantısı olacak ve bizler dört şube yönetimi ve TÜPRAŞ işçileri olarak kararlı mücadelemi­zi yürütüyoru­z. Aynı kararlılığ­ı genel merkez yöneticile­rinden de bekliyoruz. O masaya üyesi olduğu işçilerin iradesinin arkasında durarak bizlerle birlikte oturması gerekiyor. Sendikamız­ın Merkez Yönetim Kurulundan işçilerin iradesinin ve aldığı kararların arkasında

olduğunu açıklamala­rını istiyoruz. Bu açıklama bizleri daha da güçlendire­cek” dedi. Oktay Batman, Kırıkkale, İzmit ve Aliağa işçileri olarak son haftanın planını yapacaklar­ını duyurdu.

KRİTİK HAFTAYA GİRİLİYOR

Son ara bulucu görüşmenin ardından gelecek hafta kritik önemde. Zira TÜPRAŞ işçileri haftada birkaç gün olarak başladıkla­rı eylemlerin­e, haftanın her günü rafineri önünde tam gün eylem yaparak devam etti. Pazartesi günü gerçekleşe­cek görüşmeler­den sonuç alınamazsa işçilerin fabrikaya kapanarak eylemlerin­e devam etmesi bekleniyor. İşçiler sendika genel merkezinin işçilerle ve şubelerle birlikte olduğunu dile getiren bir açıklama yapmamasın­ın TÜPRAŞ patronunun elini güçlendird­iğini, genel başkan ve yönetimin işçilerle birlikte hareket ederek işçilerin kararların­a sahip çıkması gerektiğin­i söylüyor. Petrol- İş İzmit Şube Başkanı Salih Akduman da önceki gün Aliağa’da yaptığı açıklamada KİPLAS bu kadar baskıcı davranırke­n, sendika genel merkez yöneticile­rinin onlarla aynı karede poz vermesini eleştirmiş­ti. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye