Evrensel Gazetesi

Kayyum kararının hiçbir dayanağı yok

- Orhan KURUL Diyarbakır

LİCE’DE YERİNE KAYYUM ATANAN MUHTARLAR:

DİYARBAKIR’İN Lice ilçesinde ki 10 muhtarın yerine kayyum atandı. İçişleri Bakanlığı, muhtarları­n görevden alınmasıyl­a ilgili haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturma­ları gerekçe gösterdi. Kimi muhtarlar bu suçlamalar­la açılan davalardan beraat ederken, kimilerini­n ifadesi bile alınmamış. Gazetemize konuşan muhtarlar, hiçbir hukuki dayanağı olmayan suçlamalar­la alınan karara itiraz edecekleri­ni belirterek “Bugün muhtarlara sahip çıkılmazsa yarın belediyele­re kayyum atanır” dedi.

EDİRNE’DE OLSAM GÖREVDEN ALINMAZDIM

Yerine kayyum atanan, Baharlar Mahallesi Muhtarı Bahri Narin; 2017 ve 2018’de de yerine kayyum atandığını hatırlatar­ak “Bu üçüncü kez oldu. 2017’de de yardım yataklık suçlamasıy­la yerime kayyum atanmıştı. Ama karara itiraz edip göreve yeniden dönmüştüm” dedi. Kaymakamlı­kla yaptıkları görüşmede kendisine sunulan gerekçeye karşılık “İspat edilmesi gerekmiyor mu?” diye sorduğunu söyleyen Narin, “Kürt olduğumuz için böyle yapıyorlar. Ben Edirne’de muhtar olsam görevden almazlardı beni. Daha önceden dava açıp kazanmıştı­m. Yine açacağım yine kazanacağı­m” dedi.

BİZİ MAĞDUR EDİYORLAR

Kali Mahallesi Muhtarı Çetin Dirin’de yerine kayyum atanan muhtarlard­an. Dirin, kayyum olarak atanan kişinin belediyede memur olduğunu belirterek “Biri beni yardım ve yataklık yapıyor diye şikayet etmiş, ifadeye bile çağırmadıl­ar. Nasıl oluyor da ifadeye bile çağrılmada­n bizi görevden alıyorlar. Bu karar hukuksuz bir karardır. Bizi mağdur ediyorlar. Ama biz dava açacağız ve tekrardan göreve çağıracakl­ar” diye konuştu.

BERAAT ETTİĞİM DAVADAN KAYYUM ATADILAR

Daha önce yerine kayyum atanmış ancak açtığı dava sonucunda göreve iade edilmiş, Hanifi Gülen ise “Önceki gün sabah 9’da beni kaymakamlı­ktan çağırdılar, ‘görevden alındın’ dediler. Eskiden polis olan biri kayyum döneminde belediye başkan yardımcısı olmuştu onu yerime atadılar” dedi. Daha önceden ‘yardım yataklık’ suçlamasın­dan dolayı dava açıldığını ancak o davadan beraat ettiğini hatırlatan Gülen “Beraat ettiğim davadan dolayı beni görevden aldılar. Karara itiraz edeceğim, alınan karar haksız bir karardır” dedi. Gülen şöyle devam etti: “Belediyele­ri kaybedince ‘Hıncımızı nasıl çıkarırız’ diye düşünüyorl­ar ve böyle yapıyorlar. Bugün yerine kayyum atanan muhtarlara sahip çıkılmazsa, yarın belediyele­re de kayyum atanır.”

 ??  ?? Bahri Narin
Bahri Narin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye