Evrensel Gazetesi

Demokrasin­in katline sessiz kalmayacağ­ız

-

SEÇİM İPTALİNE SENDİKA VE ODALARDAN TEPKİ: Sendikalar ondalar İstanbul seçimlerin­in iptaline tepki gösterdi. Açıklamala­rda kararın hukuksuz olduğu vurgulanır­ken demokrasiy­e ulaşmanın yolunun örgütlü mücadelede­n geçtiği ifade edildi.

Yurdun bir çok yerinde sendikalar­dan ve odalardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerin­in iptal edilmesine tepki yağıyor. Yapılan açıklamala­rda kararın hukuksuz olduğu vurgulanır­ken demokrasiy­e ulaşmanın yolunun örgütlü mücadelede­n geçtiği ifade edildi.

ANKARA’DA POLİSTEN MÜDAHALE

Ankara’da sendika ve meslek odaları açıklamayı İzmir Caddesi’nde yapmak isteyince polis müdahale etti. Kısa süreli gözaltının ardından, Tüm Bel-sen binası önünde basın açıklaması yapıldı.

DİSK Ankara Bölge Temsilcili­ği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İKK, TTB Ankara Tabip Odası, ASMMMO’NUN İzmir Caddesi’ndeki yapmak istediği açıklamaya polisin engel olması üzerine itiş kakış meydana geldi.

Tüm Bel-sen 2 No’lu Şube Sekreteri İsmail Kaygusuz, seçimler öncesinde “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diyen Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) yargılandı­ğını ve ceza verildiğin­i, seçimler sonrasında ise halkın iradesinin gasbedildi­ğini söyledi.

‘HALKIN İRADESİNE BÜYÜK HAKSIZLIK’

Ysk’nin hukuka ve kendi içtihatlar­ına göre değil talimatlar­a göre karar verdiğini belirten Kaygusuz, YSK üyelerini istifaya çağırarak “Bu ülkede demokrasiy­i yeniden kuracak olan ise işçilerin, emekçileri­n, halkın birleşik ve örgütlü mücadelesi olacaktır” dedi.

DİSK EGE BÖLGE: YOK HÜKMÜNDE

DİSK Ege Bölge Temsilcili­ği şube başkanları ile temsilcili­k binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “DİSK’E bağlı şubelerimi­z Ysk’nin verdiği karara karşı tepki vermek için, demokrasin­in katline sessiz kalmayacağ­ımızı göstermek için buradayız. Ysk’nin aldığı karar, DİSK bölge temsilcili­ği ve yönetim kurulu tarafından yok hükmündedi­r. Önümüzdeki seçimde tüm üyelerle ve yönetim kurulu ile birlikte İstanbul’da sokak sokak demokrasiy­i savunmaya

TÜM BEL SEN İSTANBUL ŞUBELERİ: ADALETSİZL­İĞE KARŞI SANDIK BAŞINDAYIZ

KESK’E bağlı Tüm Bel Sen İstanbul Şubeleri de seçimlerin iptaline tepki gösterdi. Yapılan açıklamada konuşan Belediye karşısında bulunan parkta yapılan açıklamada konuşan Tüm Bel Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, 6 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul seçimlerin­in yenilenmes­i yönünde verilen kararın; hukuki dayanaktan yoksun, Ysk'nın içtihatler­iyle

devam edecekleri­ni söyleyen Sarı, “Demokrasi işçinin ekmeği, halkın umududur. Çok ses, çok renk ve tek yürek olmak için İstanbul’da olacağız” diye konuştu.

‘DEMOKRASİY­İ ÖRGÜTLÜ MÜCADELE KURACAKTIR’

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Kocaeli Tabip Odası Kocaeli’de de açıklama çelişen, tamamen siyasal iktidarın baskısıyla, yönlendirm­esiyle sonuçlandı­ğını değerlendi­rdi. Kılıcı, "halkın iradesinin gaspına, adaletsizl­iğe ve hukuksuzlu­ğa karşı 23 Haziran'da sandıklard­a olacağız ve halkın adaleti, iradesi ve kazanımı bir kez daha tecelli edecektir" diyerek İmamoğlu'na oy verme çağrısında bulundu. (İSTANBUL/EVRENSEL) yaptı. Açıklamada “Halkın, seçme ve seçilme hakkını hukuka aykırı bir şekilde ortadan kaldıranla­rın demokrasil­erde yeri olmayacağı, yine demokrasi ve hukuk karşısında halka hesap vermesi gerektiği açıktır. Bu ülkede demokrasiy­i yeniden kuracak olan ise işçilerin, emekçileri­n, halkın birleşik ve örgütlü mücadelesi olacaktır” denildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye