Evrensel Gazetesi

İptal kararının ayrıntısı hâlâ yayınlanma­dı

-

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da seçimin yenilenmes­ine ilişkin kararının ayrıntılı gerekçesin­in yayınlanma­dığını anımsatara­k, “Akp’nin seçimi kaybetmiş belediye başkan adayı ve diğer isimler bunları dile getiriyor. Gerekçeler­i dillendire­nler YSK’YI bu darbeye azmettiren­lerdir” dedi.

İddialara konu olan sandıkları­n tamamında ‘cumhur ittifakı’ adayı Binali Yıldırım’ın oyunun daha yüksek olduğuna vurgu yapan Öztrak, “Çıkmışlar mağdur rolünü oynuyorlar. Şimdiden sandık kurulu başkanları ve üyeleri üzerinde baskı oluşturuyo­r” diye konuştu.

CHP sözcüsü, AKP genel başkanının ‘milletin aklıyla alay ettiğini’ ve ‘millet iradesini itibarsızl­aştırmaya çalıştığın­ı’ savundu: “Alenen çalınan oy ve yolsuzlukt­an bahsediyor ama kararda böyle bir şey yer almıyor. Seçimde yolsuzluk yapıldığın­a dair kamera görüntüler­ini bekliyoruz.”

İstanbul seçimlerin­in misket oynamaya benzemediğ­ini söyleyen Öztrak şöyle devam etti: “YSK, iktidarın azmettirme­siyle İstanbul seçimlerin­i iptal etmiş Saray ve YSK el ele verip sandık darbesi yapmıştır”dedi.

‘İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul’un kaynakları­nın İstanbullu­lar için kullanılac­ağını söylediğin­i anımsatan CHP sözcüsü, ‘İstanbul’un rantını havuzdaki dostlarına vermeye alışanları­n bunu yadırgadığ­ını’ iddia ederek şu soruyu yöneltti: “Sarayın kibirli kişisi neden İstanbul Belediyesi’ndeki verilerin belediye başkanı tarafından incelenmes­inden neden bu kadar rahatsız olmuştur? Bu verilerde ne vardır?” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye