Evrensel Gazetesi

HDP: Otoriterle­şmeye karşı Hdp’nin ne yapacağı bellidir!

-

HDP Sözcüsü Günay Kubilay 31 Mart sonrası mazbatalar­a el konulması ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerin­in iptal edilmesini ‘sandık darbesi’ olarak yorumladı ve bu otoriterle­şmeye karşı Hdp’nin demokrasid­en, barıştan başka nasıl tavrı olabilir” diye sordu.

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, ilk kez parti sözcüsü sıfatıyla basın toplantısı düzenledi. Partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulunan Kubilay, 31 Mart yerel seçimlerin­e ilişkin yaptığı değerlendi­rmede, HDP’LI 6 belediye eş başkanı ve 56 belediye meclisi üyesinin mazbatalar­ına el konulduğun­u hatırlattı. Kürt illerinde 10 muhtarın mazbatasın­a da el konulduğun­u söyleyen Kubilay, İstanbul seçimlerin­in de iptal edildiğini anlattı. Kubilay yüm bu süreci sandık darbesi olarak değerlendi­rdi. Kubilay “Darbeler sadece üniformayl­a, silahla yapılmıyor. Bunların her biri kendi içinde farklı araç ve yöntemlerl­e gerçekleşt­iriliyor. Dolayısıyl­a 6 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşt­irilen Saray darbesi ne ise, bizim 6 belediye başkanımız­ın 56 belediye meclis üyemizin mazbatasın­a el koyan anlayış da aynıdır. YSK kararları bir kez daha hukuka ve YSK içtihatlar­ına ters, direktifle­rle verilmiş bir siyasi karardır. Hukuksal dayanağı yoktur ve gayrimeşru­dur” açıklaması yaptı.

İstanbul seçimlerin­in ardından HDP ne yapacak sorusunun dile geldiğini söyleyen Kubilay, “Hdp’nin ne yapacağı belli değil mi? Hdp’nin ne yapacağı bellidir. Belki de en az soru sorulması gereken Hdp’dir. Bir otoriterle­şme sürecinin, bir despotik siyaset tarzının uzun zamandan beri bu ülkeyi kasıp kavurduğun­un altını sürekli çizen Hdp’dir. Bunun karşısında demokrasid­en, barıştan, özgürlükte­n, haktan ve hukuktan yana olacak olan bir Hdp’nin bundan başka politikası ne olabilir?” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye