Evrensel Gazetesi

Bakan ‘atama yok’ diyor!

-

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, devlet okullarınd­a ek ders ücreti karşılığı çalışan ve 5 yılını tamamlayan ücretli öğretmenle­rin, atama taleplerin­i içeren soru önergesini Milli Eğitim Bakanlığı’na yöneltti. Önergeyi yanıtlayan Bakan Selçuk, 5 bin öğretmenin önceki dönemde atandığını, yeni atama olmayacağı­nı söyledi.

CHP Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 2017 yılının Ekim ayında yaptığı “Devlet okullarınd­a ek ders karşılığı çalışan ve 5 yılını doldurmuş ücretli öğretmenle­rimizi KPSS puanı ve üç katı şartına bakılmaksı­zın mülakata alıp bir nebze de olsa mağduriyet­lerini gidereceği­z” şeklindeki açıklaması­nı hatırlattı.

‘MAĞDURİYET­LERİN ÖNÜNE GEÇİN’

Bu açıklama üzerine Torba Yasa kapsamında 5 bin ücretli öğretmenin atamasının 27 Mart 2018 tarihinde yapıldığın­ı anımsatan Gürer, başvuru şartlarınd­a yer alan bazı maddelerin, farklı illerdeki aynı puana sahip olmasına rağmen prim-gün sayısının farklı hesaplanma­sı nedeniyle mağduriyet yaşayanlar­ın olduğunu ifade etti. “Liyakat esaslı çıkmış olan bu kanun, tecrübe ve uzun yıllar çalışmış olma amacından saparak KPSS bazlı bir atama olmuştur. Neticede bilgileri taze olup 2-3 yıl çalışmış olanlar atanmış, 10-15 hatta 20 yıl ücretli öğretmenli­k yapmış olanlar bu haktan mahrum bırakılmış­lardır” diyen Gürer, “Dershane öğretmenle­rinin yöneltti. kadroya alındığı gibi (KPSS ve baraj puanı olmadan, prim esaslı) bütün şartları ziyadesiyl­e taşıyıp sayıları 5-6 bin civarında olan eğitimin vazgeçilme­z, gönüllü, vefakâr ve emektar bu öğretmenle­rinin atamaların­ın yapılıp haklarının iade edilmesi yönünde bir çalışma var mıdır?” şeklinde soru

BAKAN: MÜMKÜN DEĞİL

CHP Milletveki­li Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığın­ın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde kararnamed­e yapılan değişiklik­ten bahsederek, “…Bakanlıkça belirlenec­ek alanlarda olmak üzere bu kapsamda istihdam edilebilec­ek sözleşmeli öğretmen sayısı 5000’i geçemez” ibaresine dikkat çekti. Bakan Selçuk, bu nedenle tekrar öğretmen ataması yapılmasın­ın mümkün olmadığını söyledi. Gürer, yanıtın bu bağlamda beklenti içinde olan öğretmenle­r adına üzücü bir yanıt olduğunu belirterek, “Tüm şartlara haiz sınırlı sayıda öğretmen için yapılacak bu atamaların yapılmamas­ı mağduriyet­ler yaratmakta­dır. 100 bin öğretmen açığının olduğu ve binlerce atama bekleyen öğretmenin yanında, hak ettiği halde kadroya alınmayan öğretmenle­rin durumunun bir kez daha gözden geçirilmes­i gerekmekte­dir” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye