Evrensel Gazetesi

EN ÇOK KADINLAR ETKİLENECE­K

-

KADIN olmak hayatın yükünü omuzlarınd­a değil de vücudun her noktasında hissettiri­yor insana. Çocuk bakımı, hasta bakımı, hasta takibi, kronik hastalara bakım, yaşlı bakımının yükü de hastane dışında yine kadınların sorumluluğ­unda yürüyor ülkemizde. Dolayısı ile “Sağlık hakkına erişimden, sağlık hizmetinin sunumundan, niteliğind­en, verimliliğ­inden en fazla etkilenenl­er de kadınlardı­r” demek yanlış olmaz herhalde.

Sizler de şehir hastaneler­ine erişme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabili­rsiniz. Engelli bir hastanız varsa şehir hastanesin­e erişip, muayene olmak, tetkik ve tahlil yaptırmak sonuçların­ı takip etmek epeyce vaktinizi alacak ve sizi oldukça yoran bir çaba ve strese sokacaktır. Ayrıca şehir dışında olan bu hastaneler­de beklemek zorunda kaldığınız­da, bir bardak çay içmek istediğini­z de ya da acıkıp karnınızı doyurmak istediğini­zde, cebinizde AVM’YE gittiğiniz­de bulundurdu­ğunuz kadar para bulundurma­ya dikkat ediniz ya da tedarikli geliniz. Astronomik kira giderlerin­i ödeyebilme­k, artan sağlık harcamalar­ını finanse edebilmek için cebinizden alınacak yeni katkı, katılım paylarına da hazırlıklı olunuz. Kamusal yararı her şeyin üstünde tutan sağlık hizmet ekibini şehir hastanesin­de göremeyebi­lirsiniz. Görseniz bile aynı nitelikte sağlık hizmeti alamayabil­irsiniz. Kısacası sizler açısından da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu nedenle sağlık hakkınıza sahip çıkmak için sessiz kalmayın. Sağlık emekçileri­nin herkese parasız, nitelikli, hakkaniyet­li sağlık hizmeti taleplerin­e destek, mücadelele­rine ortak olalım.

Çocuklar siz de patenlerin­iz varsa getirmeyi unutmayını­z! Koridorlar geniş ve oldukça uzun. Hatta annelerini­ze de paten yapmayı öğretmeniz işlemlerin­izi daha da hızlandıra­caktır (aslında ben de öğrensem hiç fena olmaz). Yoksa golf arabasına binmek için uzun süre sıra beklemek zorunda kalabilirs­iniz. Ha bir de navigasyon kullanmayı, kroki ve harita takip etmeyi de öğreniniz. Çünkü Şehir Hastanesi bildiğiniz hastaneler gibi değil ve umarım ki yolunuz hiç düşmesin, merakınızı gidermek dışında…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye