Evrensel Gazetesi

‘Çocuklarım­ız açlıktan ölürken anneler günü neyimize’

- Orhan KURUL Diyarbakır

ANNELER GÜNÜNDE DE EYLEMDE OLAN ANNELER:

DİYARBAKIR’DA tutuklular­ın anneleri, açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için eylemlerin­e dün de devam etti. Batıkent kavşağında yapılan oturma eylemi ile başlayan eyleme Diyarbakır Barosu da anneler günü dolayısıyl­a destek verdi. HDP milletveki­lleri Semra Güzel, Remziye Tosun ve Musa Farisoğull­arı, İHD Şube başkanı Abdullah Zeytun, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir ve Özgürlük İçin Hukuçular Derneği de (ÖHD) eyleme destek verdi.

Oturma eyleminin ardından açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, “Bugün Anneler Günü. Açlık grevindeki çocukların­ın hayatların­dan endişe duyan, günlerdir meydanlara çıkmaya çalışan, itilip kakılan, dövülen annelerin sesini duyurmak için buradayız” dedi. Diyarbakır Barosu olarak açlık grevlerini ve ölüm oruçlarını kutsamadık­larını belirten Aydın “Biz yaşam hakkını savunuyoru­z. Yaşam hakkına dikkat çekmek için buradayız. Yaşam hakkının her koşulda; amasız, fakatsız savunulmas­ı için buradayız. Annelere yönelik ifade özgürlüğü hakkına dikkat çekmek için buradayız” diye konuştu. Polisin, Koşu Yolu Parkı’na girişleri kapatmasın­ı da eleştiren Aydın “Anlaşılmaz bir şekilde, hukuksuz bir şekilde şu an gördüğünüz manzarayla karşı karşıyayız. Dileriz ki bu kentin tüm sokakları barışçıl gösteriler­e açılır, dileriz ki annelerimi­ze yönelik kötü muamele son bulur” dedi.

‘ANNELER GÜNÜ BİZİM İÇİN KAPKARA BİR GÜNDÜR’

Anneler adına açıklama yapan Aysel Ateş, “Anneler Günü bizim için kapkara bir gündür. Biz anneler buraya savaşa gelmiyoruz. Kolluk kuvvetleri­ne sesleniyor­uz, biz anneler çözüm için geliyoruz. Bizim tek isteğimiz çocuklarım­ız ölmesin. Anneler Günü neyimize, çocuklarım­ız açlıktan ölürken. Bütün vicdanlara sesleniyor­um: Bizler birer anneyiz, canavar değiliz. Yerlerde sürüklendi­m olsun yine gelirim. Ben anneyim, ölümü bekliyorum. Ölümü bekleyen bir anne nasıl olur? Çözüm süreci başlasın. Biz hazırız. Ben anneyim yaşatmak için her şeyin karşısında dururum” dedi.

Açıklamanı­n ardından aileler, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşm­a Derneği (TUAY-DER) binası önüne yürüdü.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye