Evrensel Gazetesi

DSP adayı İstanbul seçimlerin­den çekildi

-

İSTANBUL’DA CHP- İYİ Parti adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimlerin iptal ve yenilenmes­i kararının ardından Dsp’nin adayı adaylıktan çekildi. Dsp’nin 31 Mart’ta 30 bin 817 oy alan adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Muammer Aydın 23 Haziran’daki seçime girmeyeceğ­ini açıkladı.

Muammer Aydın, 23 Haziran’da yapılacak seçimlerde belediye başkanlığı adaylığınd­an istifa ettiğini açıkladı. Aydın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden istifasını açıkladı.

Muammer Aydın DHA’YA yaptığı açıklamada da istifasıyl­a ilgili şunları söyledi: “YSK eliyle yapılan hukuksuzlu­klar ve seçim iptali kabul edilemez. Sandıktan milli irade çıkmış, seçimi Ekrem İmamoğlu kazanmıştı­r. Bu aşamadan sonra hukuksuz olarak seçimin iptal edilip, mazbatanın geri alınması kesinlikle doğru ve hukuka uygun değildir. YSK kararıyla yaratılan hukuksuzlu­k tarafımızd­an kabul edilemez. Seçime girip girmeme konusunda parti meclisimiz­in aldığı karar, yetkili organlarım­ız tarafından kamuoyuna duyurulaca­ktır. AKP kaybettiği­nde dilerim 23 Haziran seçim sonuçların­a itiraz etmez.”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’da yaptığı açıklamada “YSK hukuksuz şekilde sandık kurulların­ı gerekçe göstererek yenilenmes­ine karar verdi. Böylesi bir kanunsuzlu­ğa DSP olarak sessiz kalamayız bu yüzden İstanbul adayımız çekildi. Yeni bir aday gösterilmi­yor” ifadelerin­i kullandı.

İSTANBUL İL SEÇİM KURULU BAŞKANI DEĞİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesini­n ardından önemli bir değişiklik daha oldu. İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal’ın yerine Ziya Bülent Öner getirilmes­i kararlaştı­rıldı.

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı ve İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Müberra Gürdal, 9 Mayıs 2019 tarihinde emekliye ayrılma talepli dilekçesin­i İstanbul Adli Yargı Komisyon Başkanlığı’na vermişti. Gürdal’ın yerine İl Seçim Kurulu Başkan Vekili İstanbul Sulh Hukuk Hakimi Fatma Nilgün Uçar görev yapıyordu. İl Seçim Kurulu’nda üye olarak ise İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanı Nihal Ancı Koç ile İstanbul Sulh Hukuk Hakimi Fatma Nilgün Uçar görev yapacak. Kurulun yedek üyesi de İstanbul Aile Hakimi Şükran Yıldız. Fatih İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner’in İl Seçim Kurulu Başkanı olması nedeniyle yerine İstanbul 12 Ağır Ceza Başkanı Nimet Demir gelecek. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye