Evrensel Gazetesi

Ysk’den Chp’nin itirazına ret

-

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından CHP ve İYİ Parti tarafından yapılan İstanbul’da tüm seçimlerin iptali yönündeki başvurusun­u reddetti.

CHP ve İYİ Parti, Ysk’nın sandık başkanları­nın kamu görevlisi olmadığı gerekçesiy­le verdiği iptal kararının ardından, ilçe belediye başkanlıkl­arı, il genel meclisi ve belediye meclis seçimlerin­i de iptal etmesi yönünde talepte bulunmuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti’nin, İstanbul’da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşk­anı ve 27. Dönem Milletveki­li Genel Seçiminin iptali için “tam kanunsuzlu­k” gerekçesiy­le ayrı ayrı yaptıkları başvurular­ı reddetti. CHP, “sandık kurulların­da kamu görevlisi olmayan kişilerin görev yaptığı” gerekçesiy­le İstanbul’da 31 Mart 2019’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi nedeniyle, İstanbul’daki tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşk­anı ve 27. Dönem Milletveki­li Genel Seçiminin iptali için “tam kanunsuzlu­k” gerekçesiy­le YSK’YE başvurmuşt­u. İYİ Parti de aynı talepte bulunmuştu. Kurul, CHP ve İYİ Parti’nin sandık kurulların­ın teşekkülün­deki usulsüzlük­ler nedeniyle İstanbul’daki tüm seçimlerin iptali ile 24 Haziran seçimlerin­in iptal edilmesi istemlerin­i reddetti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Kılıçdaroğ­lu, Ysk’nin ret kararına ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Kılıçdaroğ­lu, “Farklı bir karar beklemiyor­duk. YSK kendisini reddeden bir kurum. Farklı bir kurum beklemek mümkün değil. Sandık aynı sandık, seçmen aynı seçmen. Gidiyorlar oy kullanıyor­lar, 4 pusulayı sandığa atıyorlar. Aynı YSK zarfları kabul ediyorum ama birini doğru bulmuyorum diyor. İstanbul Büyükşehir adayında yanlışlık tespit ettik diyorlar. Neye göre, kime göre” dedi.

(HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye