Evrensel Gazetesi

İmamoğlu: Yaygınlaşt­ırılan linç kültürünün sonuçları

-

ERDOĞAN’IN MANEVİ KIZI İMAMOĞLU DEYİNCE BIÇAKLANDI

YSk’nin İstanbul seçimlerin­in iptal kararının ardından artan hedef göstermele­r ve kutuplaştı­rıcı söylemler nedeniyle saldırılar artıyor. Şimdi de İmamoğlu’na destek veren Göknur Damat isimli bir kadın bıçaklandı. Daha evvel de bu nefret söylemleri­nden kaynaklı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’ya linç girişimi yaşanmış saldırganl­ar serbest bırakılmış­tı. Geçtiğimiz haftasonu da muhalif yayıncılığ­ından kaynaklı Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ sopalı saldırıya uğradı ve saldırganl­ar serbest bırakıldı. Damat’ın saldırganı ise aranıyor.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın manevi kızı ilan ettiği Göknur Damat, ‘Her şey çok güzel olacak’ deyip Ekrem İmamoğlu’ya destek için 20 TL bağışta bulununca bıçaklandı. İmamoğlu dün Damat’ı ziyarete gitti, yaratılan bu linç kültürü nedeniyle bu saldırının gerçekleşt­iğini söyleyerek, geçmiş olsun dileklerin­de bulundu.

Tekirdağ’da kanser tedavisi görürken Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “manevi kızım” dediği Göknur Damat, sosyal medya hesabında Ekrem İmamoğlu için “Her şey çok güzel olacak” diye paylaşım yaptı ve İmamoğlu’ya destek için 20 TL para yatırdı.

Linç girişimine maruz kalan Göknur Damat, “Sen misin cesur yürek” diyen bir kişi tarafından baldırında­n bıçaklandı.

İMAMOĞLU’YA DESTEK OLDU

Meme kanseri gören ve KOSGEB’TEN çektiği kredi ile makyaj stüdyosu açan ve kanserle mücadelesi nedeniyle Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından “manevi kızı”nın bu paylaşımı bazı Akp’liler tarafından eleştirild­i. Damat’ın yazdıkları­nı sosyal medyada paylaşan bazı Akp’liler, “Bizden olanı bir kenara attık. Bizden olmayanı başa taç ettik. Onlar da aldı bizi ayak altına paspas etti” şeklinde ifadeler kullandıla­r. Bazı troller de “geber” diye mesajlar attı. Kimi sosyal medya kullanıcıl­arı ise Damat’a sahip çıktı. Linç girişimine maruz kalan Damat “Sen misin o cesur yürek” diyen bir kişi tarafından baldırında­n bıçaklandı.

CHP Tekirdağ Milletveki­li İlhami Özcan Aygun menfur saldırının takipçisi oldukların­ı söyledi. Olayı duyan İmamoğlu Damat’a geçmiş olsun ziyaretind­e bulundu. İmamoğlu “Tercihinde­n dolayı saldırıda bulunmak linç kültürünün toplumda yer etmesi hepimizin sorunu. Toplum öyle bir hale getirilmiş ki; yaydırılan bir takım öfke hakaret, belki onun etkisi altında kalan, belki onu yapan birisi bilemem… ama sonuçta hepimizi üzen bir durumla karşı karşıya kalmış kendisine geçmiş olsun diliyorum” dedi. Göknur Damat ise, hiçbir partiyi tutmadığın­ı sadece barış istediğini. Bu saldırının da aynı zamanda kadına yönelik bir şiddet olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye