Evrensel Gazetesi

Hdp’den muhalefete tecrit çağrısı

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, Mecliste düzenlediğ­i basın toplantısı­yla gündeme dair değerlendi­rmelerde bulundu. Oluç, MYK ve PM toplantıla­rını gerçekleşt­irdiklerin­i, İstanbul kararı için henüz sürecin tamamlanma­dığını söyledi. CHP’YI de tecride karşı ses çıkarmaya çağırdı.

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, basın toplantısı­nda Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı konusunda muhalefete seslenerek, “İyi Partiye, CHP’YE sormak istiyoruz. ‘Öcalan avukatları­yla görüşebilm­eli, hukuk uygulanmal­ı’ cümlesini kurmak sizin açınızdan bu kadar zor mu? MHP Genel Başkanı Bahçeli bile, ki pozisyonu bellidir, avukat görüşünün yapılabilm­esi konusundak­i görüşünü beyan etti. Siz muhalefet partisisin­iz. Hukuk ve demokrasi konusundak­i çifte standardın­ıza ne zaman son vereceksin­iz.”

KARAR BİR HAFTAYA RESMİLEŞEC­EK

Oluç, İstanbul seçimlerin­e ilişkin “Hdp’nin nerede durduğu” yönündeki soruya şu yanıtı verdi: “Hdp’nin kurulları var ve bu kurullar demokratik tartışma geleneğine sahip kurullardı­r. Bu kurullar toplanır, tartışır ve karar alır. Bunlardan biri Myk’dir. MYK toplanmış ve tartışmışt­ır. Belli bir yol haritası üzerinde mutabakat sağlanmışt­ır. MYK tek kurul değildir, diğer taraftan PM var. PM de toplandı ve tartıştı. MYK ve Meclis Grubu birlikte toplantı halinde şu anda. Orada da tartışılac­ak. Son olarak da İstanbul’da il ve ilçe örgütü yöneticile­rimizle ve seçim çalışması yürüten komisyonla­rla birlikte bir toplantı olacaktır. Bütün bu tartışmala­r bittikten sonra da HDP yetkili ağızlarınd­an açık bir şekilde deklare edilecekti­r. Olağan bir süreç işlemekted­ir. Çok yavaş işliyor diyebilirs­iniz ama 1 hafta içinde hepsi tamamlanmı­ş olacaktır. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye