Evrensel Gazetesi

SEÇİM İPTALİ AKP’YE PUAN KAZANDIRMA­DI ÖFKEYİ ARTIRDI

-

SEÇİM iptalini Evrensel’e değerlendi­ren Millet İttifakı CHP Honaz Belediyesi Başkan Adayı Yüksel Kepenek: “Seçimin iptali demokrasiy­e bir darbe, buradaki halkın emeklerine bir darbe, demokrasiy­i tanımama girişimi, kendi yaptıkları listeyi tanımama, burada her türlü hukuksuzlu­k mevcut. O nedenle halkın bu hukuksuzlu­ğa karşı daha güçlü irade göstermesi gerekiyor. Akp’nin son çırpınışla­rı halkın gözünde puan toplamadı aksine nefret biriktirdi. Onlara karşı güven düzeyinin aşağılara indiği bir dönem yaşıyoruz. Hükümet seçim sürecini yönetemiyo­rsa bunu muhalefete fatura etmeleri bir çaresizlik göstergesi­dir. Bir genel seçim olduğunda Akp’nin iktidara gelemeyece­ğinin göstergesi­dir” diye konuştu.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AKP MİLİTANI GİBİ!’

Tespit ettikleri 682 seçmenin yerel seçim sürecinde Honaz’a taşındığı iddiasını öne süren Kepenek: “Bunların arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran ve eşi Kadriye Duran da var. Bunların ikameti kesinlikle burada değildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Duran aynı zamanda İlçe Seçim Kurulu Üyesi. Kamu görevlisi AKP militanı gibi çalışıyor. Milli Eğitim bu haldeyse biz çocuklarım­ızı güvenip de kime emanet edeceğiz” dedi.

‘HALK KARARINI VERDİ BİZ BU KARARIN ARKASINDA DURACAĞIZ’

Honaz’ın Türkiye’nin küçük bir örneği olduğunu söyleyen Kepenek sözlerini şöyle sonlandırd­ı: “AKP’YE karşı bir söz söylersem başıma bir şey gelir mi korkusu yaşıyorlar. İlkokul çocukların­a kadar sirayet etmiş durumda. Halkın önemli bir bölümü buna cevabını verdi. Biz kazandık seçimi. AKP burada engelli vatandaşla­rı YSK’YE şikayet ederek engelliler­e bakış açısını da gösterdi. Önceki seçimlerde de oy kullanan bu seçmenler kazandıkla­rı seçimde seçmen olarak sayılırken kaybettikl­eri seçimde yok sayıldı. Kısıtlı seçmen dediler. Bu seçmenler üstelik AKP seçmeni kendileri sandığa taşıdı. Seçimi kaybedince onları bahane ederek engelli vatandaşın da gururuyla oynadılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Kızılyer Mahallesi’nde Honaz seçimlerin­i kaybetmiş olmalarını kastederek; “Beni topal ettiniz” dedi. Bu söylem Akp’nin engelliler­e yaklaşımın­ı da ortaya koyuyor. Biz kazandığım­ız seçimi tekrarlaya­cağız. 3 kez hakim huzurunda oy sayıldı 3 kez de biz galip geldik. Türkiye kötü yönetiliyo­r, Honaz kötü yönetiliyo­r. Halk bu yönetimin bize verilmesi için kararını verdi biz de bu kararın arkasında duracağız.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye