Evrensel Gazetesi

‘Halk olarak bir şeyler yapmamız gerekir’

- Kübra LAZ Kocaeli

DERİNCE’NIN Çenedağ Mahallesi’nde yaşayanlar İstanbul’da seçimlerin yenilenmes­inin büyük bir hukuksuzlu­k olduğu görüşünde. Akp’nin bu cesareti halkın sessizliği­nden aldığını söyleyen yurttaşlar, “Bütün hukuksuzlu­klara karşı bir şeyler yapmalıyız” dedi.

Eylem isimli yurttaş “Yapılan bu haksızlık karşısında bence oyumuz katbekat artacak. Ancak korktuğum bir şey var o da bu seçimi kazansak bile kaybettiri­leceği. Çünkü güç onların elinde her şey olabilir” dedi. Eylem’in arkadaşı Çiçek de İstanbul’da hukuksuzlu­k yapıldığın­ı düşünüyor. Ev kadını olan Çiçek, bu hukuksuzlu­ğun boyutu için ise “Yapılanlar yenilir yutulur şeyler değil artık. İstanbul’un değil tüm ülkenin büyük bir sorunu olduğunu artık görebiliyo­rum” yorumunda bulundu. Çiçek, İmamoğlu yeniden seçilse bile kayyum tehlikesin­in sürdüğünü söyledi.

‘ARTIK HİÇBİR KURUMA GÜVENİMİZ KALMADI’

58 yaşında olan Berfin, mahallenin önde gelenlerin­den. Bugüne kadar başka hükümetler de gördüğünü ancak AKP gibisinin hiç olmadığını dile getiren Berfin, “Öyle şeyler yapıyorlar ki insanların artık devlete güvenleri kalmadı. Ülkede hiçbir kuruma güven kalmadı” diye konuştu.

Ford işçisi Ahmet ise ülkenin yoğun gündeminde kıdem tazminatın­ın da gözden kaçırılmam­ası gerektiğin­i dile getirdi.

36 yaşında olan İnşaat İşçisi Erdem, halkın müdahale etmemesi nedeniyle bunların yaşandığın­ı belirterek “Yapılacak hukuksuzlu­klara karşı tutumumuzu­n dik olması gerekiyor. Yoksa zaten her şey ellerinde. Bizim yarın vereceğimi­z oylar yine bu Ysk’nin elinden geçecek” dedi.

‘SEÇİMLE GİTMEYECEK­LER’

Mahallenin esnafı olan Ali seçimlerin değerini yitirdiğin­i düşünüyor. İktidarın tutumunun gayet açık olduğunu söyleyen Ali “Akp’nin bu tutumu bize bir şeyi de gayet iyi gösterdi. Bu adamlar rant peşinde. Bence bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor artık” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye