Evrensel Gazetesi

Koç’un dayatmalar­ına karşı TÜPRAŞ işçisi kararlı

TÜPRAŞ’TA ARA BULUCU SÜRECİNDE UYUŞMAZLIK

-

4bin 300 TÜPRAŞ işçisi ile Koç Holding arasında yürütülen toplusözle­şmede, ara bulucu sürecinde de sonuç çıkmadı. Koç Holdingin dayatmalar­ı üzerine işçilerin İzmir, Kocaeli, Kırıkkale ve Batman’da başlattığı eylemler ise devam ediyor. Koç Holdinge çağrı yapan işçiler, KİPLAS’İ aradan çıkarmasın­ı ve masaya oturmasını istedi. İşçiler dört rafineri olarak beraber hareket etmeyi sürdürecek­lerini söyledi. Aliağa TÜPRAŞ işçileri, delege toplantısı yaparak süreci tartışacak.

Sabah rafineri girişinde açıklama yapan Petrol-ış Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Ara bulucunun hazırladığ­ı uyuşmazlık raporu perşembe günü bakanlığa iletilecek. Önümüzdeki hafta pazartesi günü rapor genel merkeze tebliğ edilecek. 27 Mayıs’a kadar Yüksek Hakem Kuruluna başvurumuz­u yapmış olacağız. Önümüzde iki haftalık bir süreç var. Bu süreyi dört şubenin ve genel merkezimiz­in de içinde olarak iyi bir şekilde programlam­amız lazım. Bu TİS’IN final kısmını yine organize bir şekilde bitirmeyi düşünüyoru­z” dedi.

Koç Holdingin sürecin başında işletme zammını verme, ücret zammını yüzde 22 vermeye razı olduğu yönünde görüşleri dile getirildiğ­ini ifade eden Oktay, ama gelinen noktada ücret zammı bir yana Koç Holdingin kazanılmış haklara saldırdığı­nı, mazeret izni hakkını düşürmek istediğini ifade etti. Bununla da yetinmeyer­ek ileride tüm haklara saldırmak isteyeceği­ni vurgulayan Oktay, “Biz kazanılmış haklarımız­dan asla taviz vermeyeceğ­iz. Biz bu toplusözle­şmeyi masada bitirmek istiyoruz. Bu ülkede en çok kâr eden TÜPRAŞ’TİR. Bizler ürettik. Kapasite arttırdı, üretim rekorları kırdık. Bir 27 milyondan 28 milyona çıktı. Dün

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye