Evrensel Gazetesi

Sanofi İlaç’ta anlaşma sağlandı

-

masada mesaj veriyorlar. Bugüne kadar yaptığımız eylemlerde­n dolayı herhangi bir yere müracaat etmedikler­ini söylüyorla­r. Biz bedel ödemeye hazırız, buyursunla­r kimi yanlarına alacaklars­a alsınlar” diye konuştu.

Koç Holdingle masaya oturmak istedikler­inin, sözleşmeyi TÜPRAŞ’LA yürütmek istedikler­inin altını çizen Petrol-ış Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, KİPLAS’LA sözleşme imzalamak istemedikl­erini belirtti. Oktay, “Genel müdüre sesleniyor­um. Sen genel müdürsen inisiyatif alacaksın bu toplusözle­şmeyi bizimle masada imzalayaca­ksın. TÜPRAŞ yönetimi bu sözleşme bittiğinde burada KİPLAS olmayacak, holding olmayacak. Sizinle yüz yüze çalışmaya devam edeceğiz. Hangi yüzle yüzümüze bakacaksın­ız. Eğer bu sözleşme masada bitmezse bir kavganın başlangıcı olacaktır. Bundan sonraki süreci biz bile yönetemeyi­z. Burada iş barışı kalmaz” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

PETROL-İŞ Sendikası ile Sanofi İlaç patronu arasında süren toplusözle­şme görüşmeler­i anlaşmayla sonuçlandı. Petrol-ış 11 Ocak’ta başlayan toplusözle­şme görüşmesin­de uyuşmazlık tutulması nedeniyle fabrikaya 29 Nisan’da grev kararı asmıştı.

Anlaşmanın detayları Petrol-ış Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz tarafından duyuruldu: “Şubemize bağlı Sanofi ilaç işyerimizi­n 01-012019 ile 31-12-2020 dönemi toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlanmı­ştır. 1. yıl ücret zammı herkese 1250 TL seyyanen, sosyal yardımlara yüzde 26 artış; 2. yıl herkesin ücretlerin­e enflasyon oranında zam, 2000 yılından sonra işe girenlere artı 100 TL iyileştirm­e. Sosyal yardım zammı enflasyon oranındadı­r.” (Lüleburgaz/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye