Evrensel Gazetesi

Kadıköy Belediyesi işçileri 28 Mayıs’ta greve çıkacak

-

GENEL-İŞ Sendikası ile Kadıköy Belediyesi arasında 6 aydır süren toplusözle­şme görüşmeler­inin uyuşmazlık­la sonuçlanma­sı üzerine, işçiler belediyeye grev kararını astı. Asgari ücret farkının yansıtılma­sı, çalışma süresinin haftalık 40 saat olması başta olmak üzere taleplerin karşılanma­ması halinde işçiler 28 Mayıs’ta greve çıkacak.

“Her şey çok güzel olacak” pankartı arkasında toplanan yüzlerce işçi, hep bir ağızdan “İşçiyiz haklıyız kazanacağı­z”, “Yaşasın sınıf dayanışmas­ı”, “Sözleşme hakkımız, grev silahımız”, “Sözleşme hakkımız söke söke alırız”, “İnsanca çalışmak istiyoruz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları­nı attı. Halaylar çeken işçiler, alkış ve ıslıklarla tepkilerin­i sürdürdü.

Belediye binasına grev kararının asılmasını­n ardından açıklama yapan Genel-ış Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, 26 Kasım 2018’de başlayan sözleşme görüşmeler­inde 6 ayın geride anlattı. Yerel seçim döneminde yapıcı ve sabırlı bir tutum izledikler­ini söyleyen Arıkan, artık sabırların­ın ve zamanların­ın kalmadığın­ı belirterek taleplerin­i sıraladı.

‘TALEPLER KABUL EDİLSİN’

OHAL döneminde çıkarılan KHK ile belediye şirketleri­ni geçirilen işçilerin sözleşme hakkının gasbedildi­ğini hatırlatan Arıkan, asgari ücret farkının verilmesin­i ve işçilerin yüzde 65’inin olduğu gibi 40 saat çalışma haftası istedikler­ini söyledi. Uygun bir yemek ücreti ve otopark çalışanlar­ının taleplerin­in kabul edilmesini istedikler­ini dile getiren Arıkan, “İnsan onuruna yakışır çalışma şartları ve ücret talebi için grev kararını asıyoruz” dedi. Arıkan 28 Mayıs’ta greve çıkmadan önce anlaşma sağlanması için belediye yönetimine çağrı yaptı. Gazetemize konuşan işçiler de talepleri için mücadelede kararlı oldukların­ı söylerken, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da işçilerin yanına gelerek taleplerin­i dinledi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye