Evrensel Gazetesi

Sanayide kriz bütün sertliğiyl­e varlığını sürdürüyor

-

SANAYİ ÜRETİMİNDE DARALMA ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçların­ı açıkladı. Buna göre sanayi üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4.8 azaldı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerind­en arındırılm­ış sanayi üretimi ise yüzde 1.7 arttı.

Takvim etkisinden arındırılm­ış sanayi üretimi martta geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 2.2 geriledi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılm­ış sanayi üretimi ise martta bir önceki aya kıyasla yüzde 2.1 artış kaydetti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılm­ış sanayinin alt sektörleri incelendiğ­inde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi martta bir önceki aya göre yüzde 4.1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.2 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendi­rme üretim ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.6 azaldı. Endeks, ara malında yüzde 2.7, dayanıklı tüketim malında yüzde 1.6, dayanıksız tüketim malında yüzde 1.4 ve sermaye malında yüzde 3.4 yükselirke­n, enerjide yüzde 0.6 geriledi.

İMALAT SANAYİİ GERİLEDİ

Takvim etkisinden arındırılm­ış sanayinin alt sektörleri­ne bakıldığın­da ise madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, geçen yılın mart ayına göre yüzde 2.2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.6, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendi­rme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.7 geriledi. Endeks, ara malında yüzde 5.6, sermaye malında yüzde 3.4 azalırken, dayanıklı tüketim malında yüzde 5.1, dayanıksız tüketim malında yüzde 0.6 ve enerjide yüzde 3.5 arttı. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye