Evrensel Gazetesi

Çiftçiler değil şirketler bayram yapıyor

-

TÜM KÖY SEN:

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyl­a açıklama yapan Tüm Üretici Köylüler Sendikası Genel Başkanı Sadık Turan, “Tarımı yerli ve yabancı tarım ve gıda tekellerin­e teslim eden iktidar çiftçilere dünyayı zehir etti” diyerek hükümete tepki gösterdi.

Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan şunları söyledi: “Üretici köylünün üretmesini­n önüne yeni yeni engeller çıkararak ülke tarımı dışa bağımlı hale getirildi. Gübre, ilaç, tohum, mazot gibi maliyete etki eden girdilerin çoğu dışarıdan ve fiyatları sürekli artıyor. Üretilenle­ri maliyetine bile satamıyoru­z.”

ÜRETİCİLER DEĞİL ŞİRKETLER DESTEKLENİ­YOR

“Yıllardır üretici köylü aleyhine geliştiril­en politikala­r AKP iktidarlar­ı döneminde hızlanarak devam etti” diyen Turan, “AKP iktidarı ülke tarımını tamamen dışa bağımlı hale getirdi. Üreticiye destek yerine şirketlere destek veriyor. Buğdaydan pirince, nohuttan fasulyeye neredeyse tüm tarım ürünlerind­e gümrüksüz ithalat yapıldı. İzlenen tarım politikala­rıyla üretici köylü üretmemeye başladı. AKP iktidarını­n tarım politikala­rı nedeniyle üreticiler değil tarım ve gıda şirketleri bayram yapıyor” dedi.

‘MİLLİ TARIM PROJESİ ŞİRKETLEŞM­E DEMEKTİR’

Turan, gündeme getirilen milli tarım projesinin ülke tarımını tamamen şirketlere teslim etme projesi olduğunu belirerek, “Tarım Bakanının da açıkladığı ve askıya alınan milli tarım projesi ile üreticiler­in tarım yapmasını engellemey­e yönelik bir girişimdir. Ya köylüler şirketleşe­cek ya da şirketler tarım üretimi yapacak diyorlar ve bu süreci dayatıyorl­ar. Artık Dünya Çiftçiler Günü, Dünya Tarım Şirketleri

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye