Evrensel Gazetesi

Anneler Mecliste oturma eylemi yaptı

-

CEZAEVİNDE çocukları açlık grevi yapan anneler Mecliste HDP Grup toplantısı­na katıldı. HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın konuşmasın­ı dinleyen anneler grup toplantısı bittikten sonra salondan ayrılmayac­aklarını söyledi. Anneler Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşme talebinde bulundu.

‘ÇOCUKLARIM­IZI YAŞATMAK İSTİYORUZ’

Annelerin talebi üzerine parti yöneticile­ri Bakan Gül’den randevu talebinde bulundu. Bekleyiş sürerken Meclis polisi salona gelerek annelerin ayrılmasın­ı istedi. Bir polis yöneticisi annelere, Meclisin eylem yeri olmadığını söyledi, Hdp’nin grubu bittiği için salondan ayrılmalar­ını istedi. Anneler bakanla görüşene kadar ayrılmayac­aklarını söyledi. Bir anne, “İstiyorsan­ız sürükleyer­ek çıkarın. Biz alışığız” dedi. Polis memuru böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. HDP yöneticile­ri araya girerek Bakan Gül’den randevu talebinde bulunulduğ­unu, sonucunun beklenmesi­ni istedi. Bekleyişle­rini sürdüren anneler “Çocuklarım­ızı yaşatmak istiyoruz” dedi. Gazetemiz baskıya girdiğinde anneler Adalet Bakanı şehir dışında olduğu için Meclis Başkanı ile görüşüyord­u.

HDP: ARTIK ÇÖZÜM BULUNSUN

HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, cezaevleri­nde açlık grevi yapan mahkumları­n annelerini­n Meclisteki grup toplantısı­na katıldığın­ı söyledi. Kurtulan’in verdiği bilgiye göre Diyarbakır, Van, Mardin’den 21 anne grup toplantısı bittikten sonra salondan ayrılmadı. Annelerin uzun zamandır çocukların­ın eyleminin ölümle sonuçlanma­ması için eylem yaptığını belirten Kurtulan, talepleriy­le ilgili şunları söyledi: “Adalet Başkanlığı­ndan randevu talep ediyorlar. Bu randevuda tecridin bitip avukat görüşüne izin verileceği­ni duymak istiyorlar. Biz de bu duruma artık çözüm bulunsun, avukat görüşüne izin verilsin istiyoruz.”

HDP, sosyal medya hesabından annelerin “Bizim çocuklarım­ız açlık grevindeyk­en, biz hiçbir yere gitmiyoruz. Görüşe müjdeli haberle gitmek istiyoruz” dedikleri videoyu yayımladı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye