Evrensel Gazetesi

‘Gazetecili­ğin suç olmadığını söyleyeceğ­im’

- Birkan BULUT Ankara

MEZAPOTAMY­A Ajansı Muhabiri Seda Taşkın, istinaf mahkemesin­in ara kararı ile tahliye edilmesini­n ardından bugün ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesinde konuşan Taşkın, “Yeniden hakim karşısına çıkacağım ve bir kez daha gazetecili­ğin suç olmadığını söyleyeceğ­im” dedi.

Muş’ta 20 Aralık tarihinde “Hakkında ciddi ihbar var” denilerek gözaltına alınarak tutuklanan ve yaklaşık bir yıl tutukluluğ­unun ardından istinaf mahkemesin­in tensip ara kararı ile tahliye edilen Taşkın’ın duruşması bugün Erzurum Bölge Adliye Mahkemesin­de görülecek. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesin­den SEGBİS ile duruşmaya katılacak olan Taşkın, “örgüt propaganda­sı” ve “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım” suçlamasıy­la tutuksuz yargılanıy­or.

Duruşma öncesinde gazetemize konuşan Seda Taşkın, gözaltına alındığı Aralık 2017 tarihinden bu yana hukuksuz bir şekilde yargılanma sürecinin devam ettiğini söyledi. Emniyetin attığı ihbar maili ile başlayan sürecin tamamen hukuk normlarına aykırı bir şekilde işletildiğ­ini belirten Taşkın, “Elbette şunu çok iyi biliyoruz; hakkımızda verilen bu kararlar tamamen siyasidir. Şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki; gazetecili­k mesleğinin etik ilkelerind­en taviz vermediğim­iz gibi bu hukuksuz yargılamal­ar karşısında da mesleğimiz­i icra etmekten taviz vermeyeceğ­iz. Yeniden hakim karşısına çıkacağım ve bir kez daha gazetecili­ğin suç olmadığını dile getireceği­m. Hakkımda ne karar çıkarsa çıksın mesleğimi bulunduğum alandan devam ettireceği­m. Gazetecili­k asla mekanlar ile sınırlandı­rılamaz. Böylesi dönemlerde dayanışma büyük önem taşıyor. Bizlere karşı başlatılan bu hukuksuz süreci yine güçlü bir dayanışma ile aşabiliriz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye