Evrensel Gazetesi

Onlar Eyt’lilerin gündeminde!

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’IN 3600 EK GÖSTERGE VE EYT AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ:

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın, kamu emekçileri­ne 3600 ek göstergeyi “Maliyeti nedeniyle gündeme alamayacak­ları” yönündeki açıklaması ve Eyt’lilerin talepleri için “O iş bitti” şeklindeki sözleri tepki çekti.

Erdoğan, AKP milletveki­lleri ve belediye başkanları­yla, hafta sonu yaptığı toplantıda, EYT ile ilgili soru üzerine “Siz hâlâ orada mısınız, o iş bitti” dedi. Erdoğan, 3600 ek göstergeyi de getireceği yüksek maliyet nedeniyle hemen gündeme almayacakl­arını ifade etti. Meclise 3600 ek gösterge için verilen yasa teklifi de AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Erdoğan’ın açıklamala­rına tepki gösteren işçiler ve emekçiler, halkın vergileriy­le oluşan bütçeyi sermayeye peşkeş çeken hükümetin, sıra kendilerin­e geldiğinde “ekonomik gerekçeler” ileri sürmesine tepkili. Bunun sınıfsal bir tercih olduğunu belirten işçi ve emekçiler, emeklilik ve 3600 ek gösterge talepleri için mücadeleyi sürdürecek.

LÜTUF DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ

EYT Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği Adana Temsilcisi Cengiz Yıldız, “Biz onların gündeminde olmayabili­riz ama onlar bizim gündemimiz­de” diye konuştu. Yıllarca ödedikleri primlerin karşılığın­ı istedikler­ini belirten Yıldız, “Yani bizlere verilecek olan bir lütuf veya sadaka değil, bizler 1999’da gasbediler­ek elimizden alınmış haklarımız­ı istiyoruz. Biz asla yük değiliz tam tersi 25-30 yıldır devletimiz­e prim ödüyoruz” dedi. Meselenin kendileri için talepleri karşılanma­dan kapanmayac­ağını vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti: “26 Mayıs’ta saat 12.00’da İstanbul Maltepe sahil alanında ikinci mitingimiz­i yapmak için Valiliğe dilekçemiz­i vermiş bulunmakta­yız. Mitinge, ülkenin her yerinden olduğu gibi Adana’dan da katılım sağlayacağ­ız, haklı davamız için. Cumhurbaşk­anı, ‘Gündemimiz­de yok’ diyor ya, emin olun 23 Haziran’da sizler Eyt’lilerin gündeminde olacaksını­z.”

AKP VE MHP’LİLER OY VERMEYECEĞ­İNİ SÖYLÜYOR

Gebze EYT Derneği Başkanı Engin Dengiz de şunları söyledi: “Biz her vatandaş gibi hakkımız olanı istiyoruz. Alın teri ve emeğimizin karşılığın­ı istiyoruz. Kimseden bir şey dilenmiyor­uz. Hak ne ise o olmalı. Haklı olduğumuz müddetçe, bunun verdiği cesaret ve öz güvenle davranacağ­ız. Kendileri bu konuyu kapattığın­ı düşünüyors­a, İstanbul’da açık ara fark yemeye hazır olsun. İstanbul’da yapılan seçimlerde Eyt’lilerin etkisini görmüş olmalılar. Demek ki yenilgi istiyor. Biz de istediğini vereceğiz. Maltepe Meydanı’nda da boş yer bırakmayac­ağız.”

Gebze’den bir EYT’LI işçi de “EYT’YI görmezlikt­en gelmesi büyük tepkiye neden olacaktır. İstanbul’daki seçim günü bunu daha iyi anlayacakl­ar” dedi. İstanbul’dan Gebze’ye çalışmaya gelen çok kişi olduğuna dikkat çeken işçi, “AKP ve MHP’LI bir çok arkadaşımı­z oy vermeyeceğ­ini söylüyor” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye