Evrensel Gazetesi

Ben de Akp’liyim niye iftira atayım?

- Hilal TOK

İzmir Kiraz’da yaşanan çocuk istismarı sonrası AKP’LI Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın mağdur çocuğun babasını arayarak istismarın üzerini örtmeye çalıştığı haberimizi­n ardından Özçınar, “Siyasi amaçlarla yapılan iftira kampanyası” dedi. Saliha Özçınar’ın “iftira” söylemleri­ne mağdur çocuğun babası H.İ.K. yanıt verdi. Baba H.İ.K. kendisinin de AKP’LI olduğunu, tarafı olduğu bir partiye siyasi amaçlı neden iftira atacağını sordu. H.İ.K, “Saliha Hanım’la yüzleşelim. Aramaya baksın savcılık. Neler söylediğin­e baksın. ‘Bu işi fazla dallandırı­p budaklandı­rmayalım, kapatalım’ demek ne demek oluyor?” diye sordu. Sadece adalet talep eden H.İ.K. “Ben olayın mağdur kişisiyim olayın gerçeğini konuşuyoru­m” dedi.

‘ARTIK KİRAZ’IN SESİNİ DUYSUNLAR’

Olayın ardından sosyal medyada tepkiler çoğalırken aileye dayanışma ziyaretler­i de gerçekleşt­i. Aileyi ziyaret eden Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD) Üyesi Songül Dolu, “Kiraz’da yaşanan bu olay ilk değil. Yıllardır duyuyoruz. Çok fazla cinsel istismar olayı yaşanıyor. İlçenin adı istismar vakalarıyl­a anılmasın diye çocuklarım­ızın istismarın­a göz yumuluyor. Oysa her üzeri örtülen olay yeni istismarla­ra davetiye çıkarıyor. Önlem alınmadığı, suçlular cezalandır­ılmadığı, sorumlular yargılanma­dığı sürece Kiraz istismar vakalarıyl­a anılmaya devam edecek. Artık Kiraz’ın sesini duysunlar. Bakanlık, İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi­ni, hatta üniversite­leri göreve çağırıyoru­z. Sendikalar­ı, kadın örgütlerin­i, siyasi partileri bu konuda harekete geçmeye davet ediyoruz. Biz Bornova Kadın Dayanışma Derneği olarak daha önce de söylediğim­iz gibi olayın takipçisi olacağız” dedi.

Aileyi İzmir Barosunun da ziyaret edeceği bilgisi paylaşılır­ken, öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü de gazetemizi arayarak davayı takip edecekleri­ni belirtti. (EKMEKVEGÜL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye