Evrensel Gazetesi

Sesinizin yankısı olacağız

CUMARTESİ ANNELERİNE ULUSLARASI DESTEK

-

CUMARTESİ Anneleri gözaltında kaybedilen yakınların­ın akıbetini sormak ve faillerin yargılanma­sı talebiyle eylemlerin­in 738’ncı haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinin bulunduğu sokakta bir araya geldi. Eyleme Lübnan, İran, Kıbrıs ve Rusya’da kayıplar için mücadele yürüten kurumların temsilcile­ri de katıldı.

17-31 Mayıs’ın Uluslarara­sı Gözaltında Kayıplar Haftası’nda buluşan Cumartesi Anneleri, 1994 yılında gözaltında kaybedilen Ahmet Tekin için adalet istedi. Lübnan, İran, Kıbrıs ve Rusya’da kayıplar mücadelesi yürüten kurumlar adına söz alanlar da, “Biz burada söz veriyoruz nereye gidersek gidelim sesinizin yankısı olacağız” dedi.

‘SÖZLEŞMEYİ İMZALAYIN’

Açıklamada konuşan kaybedilen Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe, buluşmalar­ını Uluslarara­sı Gözaltında Kayıplar Haftası içinde gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyerek “Türkiye imzalamakt­an kaçındığı, Bm’nin hazırladığ­ı Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilme­den Korunmasın­a Dair Uluslarara­sı Sözleşmeyi imzalasın” dedi.

Tepe, 1994 yılında Diyarbakır’dan Lice’ye gitmek üzere yola çıkan Ahmet Tekin’in bindiği otobüsün askeri bir panzer tarafından durduruldu­ğunu, askerler Tekin’i gözaltına aldıktan sonra sürücü ve yolculara ‘Siz gidin Ahmet bizim misafirimi­z olacak’ dediğini hatırlatar­ak “Tekin’i, gözaltına alındıktan sonra Lice Jandarma Komutanlığ­ında gören tanıkları da oldu. Ancak Tekin’in gözaltına alındığı hep inkar edildi. Tekin dosyasında­ki 25 yıllık cezasızlık son bulsun, Tekin’in failleri cezalandır­ılsın” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye