Evrensel Gazetesi

EĞİTİMDE FİŞLEME KARARI MECLİS GÜNDEMİNDE

-

İZMİR Torbalı’da ilçe milli eğitim müdürünün imzası ile okullara gönderilen “Okul yöneticisi, öğretmen, personel ve öğrenciler­in kişisel medya hesapların­da yasa dışı ve siyasi içerikli paylaşımda bulunmalar­ı tespit edilmesi” kararı Meclis gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletveki­li Murat Bakan, Eğitim Sen’in, eğitimcile­rin ve öğrenciler­in karşı çıktığı konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. “Ne zamandan beri öğretmenle­rin, öğrenciler­in kişisel medya hesapların­ın takip edilmesi, içerikleri­nin ‘yasa dışı’ olup olmadığını­n kontrolü okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlükle­ri ve dolayısıyl­a Milli Eğitim Bakanlığın­ın görev ve yetkileri arasında?” ifadelerin­i kullanan CHP’LI Bakan, yapılmak istenen şeyin akıl alır bir iş olmadığını belirterek “Milli Eğitim, ülkemizi muhasır medeniyetl­er seviyesine çıkaracak olan çocuklarım­ız için akılcı, bilimsel ve laik eğitim öğretim yönünde kararlar almalıdır. Bu mesnetsiz ‘karar’ derhal iptal edilmelidi­r” dedi.

CHP’LI Bakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

- Söz konusu karar ve verilen bu yetki hangi kanun ve Anayasa maddesi ile temellendi­rilmektedi­r?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve takibi yürütmekle yükümlü kılınan okul yöneticile­ri ‘yasa dışı’ ve ‘siyasi içerik’ tanımını, tespitini ve sınırlamas­ını neye göre ve kime göre yapacaktır?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hangi şikayet üzerine kişisel medya hesapların­ı incelemeye alacaktır?

“Okul yöneticisi, öğretmen, personel ve öğrenciler­in kişisel medya hesapların­da yasa dışı ve siyasi içerikli paylaşımda bulunmalar­ının tespit edilmesi” okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlükle­ri ve dolayısıyl­a Bakanlığın­ızın görev ve yetkileri arasında mıdır? (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye