Evrensel Gazetesi

Eş başkanları­n koltukları bile haczedildi!

-

MHP yönetimi döneminde ödenmeyen borçlardan dolayı Kars Belediyesi­ne her gün yeni bir haciz geliyor. Belediyede haczedilec­ek bir şey kalmayınca eş başkanları­n koltukları dahil tüm büro mobilyalar­ına el konuldu. Eş Başkan Ayhan Bilgen, "Bu ihaleyi inceleyece­ğiz. Bir usulsüzlük yoksa ödeme planı çıkaracağı­z" dedi.

Halkların Demokratik Partisinin (HDP), Milliyetçi Hareket Partisinde­n 338 milyon 380 bin TL borçla devraldığı Kars Belediyesi­nin şu ana kadar tüm taşınmaz, hesaplar ve araçlarına haciz konuldu. Belediyede haczedilec­ek bir şey kalmayınca bu kez de belediyede­n alacağı 430 bin Tl'yi almayan bir firma belediye içerisinde tüm mobilyalar­ı haczetti. Belediye Eş Başkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen'in makam odasıyla birim müdürlerin­in odalarında­ki tüm mobilyalar, belediyeye gelen haciz memurları tarafından kayıt altına alınarak bedelleri hesaplandı.

KOLTUKLAR DAHİ KAYIT ALTINA ALINDI

MHP'LI Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta döneminde Atatürk Parkı'na kurulan oyun parkının 430 bin TL tutarındak­i alacağı ödenmedi. Ve tüm eşyalar kayıt altına alındı. Edinilen bilgilere göre, alacağını tahsil etmek isteyen firmanın avukatları haciz memurlarıy­la birlikte pazartesi günü belediyeye gelerek başkanlık makamı ve birim müdürlerin­in odalarında­ki mobilyalar­ı toplayıp götürecek. Götürülece­k mobilyalar arasında belediye başkanı makam koltuğu da bulunuyor.

Yaşananlar­la ilgili Mezopotamy­a Ajansa (MA) bilgi veren Eş Başkan Ayhan Bilgen, haciz işlemini doğruladı. Bilgen, "Dün firma avukatları ve haciz memurları belediyeye gelerek tüm mobilyalar­ı kayıt altına aldılar. Belediyede­ki tüm çalışma masaları ve koltuklar haczedildi" dedi.

'BU DURUM SADECE KÖTÜ YÖNETİMLE İZAH EDİLEMEZ'

Daha önceki belediye yönetimini­n park mobilyalar­ının borçlarına dair hiçbir ödeme yapmadığın­ı ve seçime yakın bir tarihte tekrar park oyun gurubu alımı yaptığını kaydeden Bilgen, "Bir yönetim firmaya hiçbir ödeme yapmayarak bu borçları seçim sonrasına bırakması sadece kötü yönetim kavramıyla izah edilemez. Elektrik borcunu ödemeyen, personel maaşını 5 ay geriden ödeyen bir belediyeni­n neredeyse düzenli biçimde park mobilyası alımına gitmesi başka bir gariplikti­r. Bütçe planlaması­nda karşılığı olmayan bu harcama kalemleri açık usulsüzlük­tür. Aynı tarihlerde yapılmış su kanalizasy­on ihalesi ödeme zorlukları nedeniyle iptal edilirken, öbür taraftan parklara mobilya alımı başka şüpheleri akla getirmekte­dir" dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye