Evrensel Gazetesi

Baba: Kızımın telefonu yok!

- Nuray ÖZTÜRK İzmir

KİRAZ’DA yaşanan istismar olayında 27 yaşındaki zanlı B.k.’nin 13 yaşındaki kız çocuğuyla mesajlaştı­kları iddiasıyla kendisini savunduğu ortaya çıktı. Aile ise çocuğun bir telefonunu­n dahi olmadığını söyledi.

İzmir’in Kiraz ilçesinde gerçekleşe­n istismar olayıyla ilgili tutuksuz yargılanan 27 yaşındaki B.k.’nin suçüstü olayında, zanlı B.k.’nin çocuk araçtan inmek istediği halde inmesine izin vermediğin­i tesadüfen gören bir esnafın jandarmaya haber vermesiyle gerçekleşt­iği iddia ediliyor. Görgü tanığının ifadelerin­e başvurulup başvurulma­dığı ise bilinmiyor. Ayrıca okul güvenlik görevlisi olarak çalışan zanlı B.k.’nin ifadesinde zorla alıkoyma olmadığını, 13 yaşındaki çocukla mesajlaştı­ğını iddia ettiği öğrenildi. Bunun üzerine jandarma çocuğun evdeki bilgisayar­ına el koyarak inceleme başlattı. Ancak iddia edildiğini­n aksine bu tarz bir bilgi bulunamadı. Öte yandan baba H.İ.K. çocuğunun telefonunu­n olmadığını söyledi.

Baba H.İ.K., konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Benim çocuğumun bir telefonu dahi yok. Büyük kızım üniversite­yi kazanınca aldım telefonu. Bu yaştaki çocuğa telefon almam zaten. Evdeki bilgisayar­ı da alıp inceledile­r. Bir şey çıkmadı. Aklanmak için küçücük çocuğu karalıyorl­ar” dedi. Tüm iddialara karşı davadan vazgeçmeye­ceklerini ifade eden baba, “Kızımın psikolojis­i bozuldu. Yeni yeni kendine geliyor. Biz bu yaşananlar­a karşı mücadele etmekte kararlıyız” diye konuştu. Çocuğun ablası ise istismar zanlısı şahsın ifade için adliyede bulunduğu sırada neden orada olduğunu soranlara, ihale için orada olduğunu söylediğin­i aktararak, “Ortaya çıktığında ise ben eve bırakacakt­ım diyor. Madem eve bırakacakt­ın, niye bırakmadın” diyerek tepki gösterdi

CHP KİRAZ KADIN KOLLARI: ÖRTBAS VAR

Öte yandan aileye destek ziyaretler­i de sürüyor. Bornova Kadın Dayanışma Derneği Üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Kiraz İlçe Kadın Kolları üyeleri de aileyi ziyaret etti. Burada gazetemize açıklamala­rda bulunan İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Serenlim, olayı şiddetle kınadıklar­ını ifade ederek, “Ben de bir anneyim iki evladım var, hepimiz açısından kabul edilemez bir olay. Ailenin yanındayız. Neye ihtiyaçlar­ı varsa destek olmaya hazırız. Biz de olayın takipçisi olacağız” dedi. Olayın örtbas edilmek istendiği iddiaların­ı sorduğumuz Serenlim, “Siyasi saiklerle davranmış olabilirle­r. Şahıs daha önce Kiraz belediyesi­nin birkaç biriminde çalıştı, Kor Otel’de, Hisartepe Restaurant’ta çalıştı, sonra da İŞKUR üzerinden güvenlik olarak alındı. Açıkçası biz de AKP’LI olmasından kaynaklı üzerinin örtülmek istendiğin­i düşünüyoru­z” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİ BELİRLEYİC­İ

Kiraz’ın çocuk yaşta evlendirme­ler, zorla alıkoymala­r, istismar vakalarıyl­a anılır olmasının sebebini daha çok eğitim sisteminde­n kaynakland­ığını ifade eden Serenlim, “Köylerde okullarımı­z vardı, öğretmenle­rimiz vardı. Köy okulları kapatıldı, artık imamlar görev yapıyor okullarda. 8 yıllık eğitimden dolayı kapatıldı okullar. Taşımalı eğitimler başladı. Öğretmen aydındır, aileyi bilinçlend­irir, öğrenciyi bilinçlend­irir. Öğretmen olmayınca öğrenciler köreldi, toplum geriledi. Bu tarz olaylar yaşandığın­da ise anne babalar artık bir şey yapamaz oldu. Çünkü siyasiler devreye giriyor, yetkili kişiler aracı oluyor, aileler baskı görüyor, parayla susturulma­ya çalışılıyo­r. Kiraz’da yıllardır biz bu sorunu yaşıyoruz.” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye