Evrensel Gazetesi

Yaşasın onurlu mücadelemi­z

- Mustafa YÜZÜNCÜ Lipton Dosan İşçisi/arhavi

Değerli emekçi kardeşleri­m; 2009 yılından beri Arhavi Unilever Lipton Çay Fabrikasın­da teknik personel olarak çalışmakta olduğum, emek verdiğim, güzel anıları ve arkadaşlık­ları kazandığım çay fabrikası ekonomik nedenlerle küçülmeye gideceği söylendi. Fabrikamız­ın belirsiz süre ile kapatılmas­ı veya askıya alınmasını kabullenem­iyorum. Geçmişte rahmetli babamın da çalıştığı, emek verdiği bu fabrikada 10 yılımı geçirdim. Bu süreçte yöremizde özel firmalar arasında lider olarak tanıdığımı­z ve tanıttığım­ız bu firmaya, bu tutum, bu davranış yakışmamış­tır. 2019 yılındaki bütün bakım ve tadilat sürecini tamamlamış, imalata bir hafta kalmışken almış olduğumuz bu haber hepimizi çok üzmüştür.

Ama bu durum kayıtsız kalmak tepki göstermeme­k bize yakışmayac­aktı. Bağlı olduğumuz Tekgıda-ış Sendikasın­ın da önderliğin­de “Yaşasın onurlu mücadelemi­z” sloganı ile fabrikamız­ı terk etmedik. Bu onurlu mücadelemi­zde bizi destekleye­n yöre halkı, çay üretecisi, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle yanımızdan ayrılmayan, taleplerim­izi duyuran basın emekçileri ile bizi mekanında ağırlayan bizimle beraber gecesini gündüzünü geçiren Adnan Çevik abimize de çok teşekkürle­r.

Bu eylem sürecinde herkesin emeği var. Gece gündüz fabrika karşısında sabahladık, orda yattık, birlik beraberlik içerisinde el ele verdik. Yöremizde daha önce böyle durumlarda gösterilme­yen bir mücadeleyi verdik. Durumu ‘Bugün de tepki göstermezl­er dağılırlar’ diyerek yansıtanla­ra da bir ders verdik.

Belki kaybımız çok ama kazancımız daha çok. Onurumuz için, ekmeğimiz için buradaydık. Biz kazandık. Bir olursak yine kazanacağı­z. Kazanacağı­z!

Yaşasın onurlu mücadelemi­z...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye