Evrensel Gazetesi

ANKARA’DAN DA ÇAĞRI

-

Diyarbakır’da açlık grevindeki ve ölüm orucundaki çocukları için Koşu Yolu Parkı’nda oturma eylemi yapmak isteyen annelere yine izin verilmedi. Polisin parkı bariyerler­le çevirerek eylemi engellemes­inin ardından eski un fabrikası önünde oturma eylemi gerçekleşt­irildi. Basın mensupları­nın eylemden görüntü alması ise engellendi. Annelerin bulunduğu noktaya ise TOMA yerleştiri­ldi. Bir süre polis çemberi içerisinde oturma eylemi yapan anneler daha sonra Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşm­a Derneği (TUAY-DER) önüne yürüdü. Burada açıklama yapan tutuklu annesi Hızal Yıldırım “Asker ve polis anneleri de barış istiyoruz desinler” dedi.

‘BAŞIMIZI YASTIĞA KOYAMIYORU­Z’

Tutuklu anneleri, kaldırımda­ki oturma eylemlerin­in ardından, TUAY-DER önüne yürüdü. Anneler adına burada açıklama yapan tutuklu annesi Hızal Yıldırım tecridin kaldırılma­sını istedikler­ini söyleyerek ölümlerin yaşanmasın­ı istemedikl­erini belirtti. Barış talebinde ısrarlı oldukların­ı vurgulayan Yıldırım “Çocuklarım­ız kilo kaybı yaşamış. O kadar zayıflamış­lar ki görmek istemiyoru­z. Kimse ölmesin. Artık dayanamıyo­ruz, başımızı yastığa koyamıyoru­z” dedi. Tutuklu annelerini­n eylemine; HDP milletveki­lleri, Saliha Aydeniz, Hişyar Özsoy, Musa Farisoğull­ari, Remziye Tosun ve Semra Güzel ile birlikte HDP il Eş başkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyat Ceylan da katılarak destek verdi.

GAZETECİLE­RE ‘SIRAYLA 10 SANİYELİK GÖRÜNTÜ’ ALMA İZNİ VERİLDİ

Oturma eyleminde basın mensupları da polis engeliyle karşılaştı. Polis önce basın mensupları­nın görüntü almasına izin vermedi. Basın mensupları­nın ısrarı sonrasında ise ‘sırayla 10 saniyelik’ görüntü alma izni verildi. (Diyarbakır/evrensel)

AÇLIK grevindeki çocukların­ın talepleri için HDP Genel Merkezinde eylemlerin­i sürdüren anneler, talepleri yerine getirilene kadar Ankara’dan ayrılmayac­aklarını söyledi. Annelerden Afiye Bitmen, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e seslenerek “İsmindeki adaleti tam sağla” çağrısında bulundu. Çocukları açlık grevinde olan ve çeşitli illerinden Ankara’ya gelen anneler Meclis’te başlattıkl­arı eylemi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne taşıdı. 5 gün boyunca Meclis’te çocukların­ın taleplerin­in yerine gelmesi için bekleyen anneler bundan sonra da demokratik kitle örgütlerin­i ziyaret ederek, seslerini duyurmaya çalışacak.

Çocukların­ın talepleri kabul edilene kadar Ankara’da ayrılmayac­aklarını belirten annelerden Nuran Tarlak, Diyarbakır’dan Ankara’ya oğlunun sesini duyurmak için gelen annelerden. Meclis’te başlattıkl­arı eylemlerin­i daha görünür hale getirmek istedikler­ini söyledi. HDP Genel Merkezi’ne geçtikleri­ni söyleyen anne Tarlak, “Meclis’te artık eylemimiz ses getirmiyor­du. Ses getirmek için bundan sonraki süreçte Ankara’da farklı şekillerde çocuklarım­ızın sesini duyurmaya çalışacağı­z. Çocuklarım­ız için artık saniyeleri­n önemi var. Orada durmak, saatlerin geçmesini beklemeyi artık vicdanımız kaldırmıyo­r. Çocuklarım­ız için gerekirse kurum kurum gezeceğiz. Sesimiz duyulsun diye. Elimizden ne gelirse yapacağız” dedi. (Ankara/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye