Evrensel Gazetesi

İçişleri bakanının görevi tedbir almaktır

- Şerif KARATAŞ İstanbul

SOYLU’NUN ‘IŞİD HAREKETLİ’ AÇIKLAMASI­NA CHP’Lİ KARABAT’TAN TEPKİ:

İstanbul’da yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine doğru gidilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir kez daha “DEAŞ şu sıralar Türkiye’de çok hareketli” açıklaması geldi. CHP İstanbul Milletveki­lli Özgür Karabat, İçişleri Bakanının görevinin istihbarat bilgisini kamuoyu ile paylaşmak değil, gerekli tedbirleri almak olduğuna vurgu yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Çaykara Derneği’nde İstanbul seçimleriy­le ilgili konuşmasın­da “IŞİD’IN Türkiye’de hareketli” olduğuna dair ifadelerin­i yineledi. CHP İstanbul Milletveki­li Özgür Karabat, Soylu’nun açıklaması­na ilişkin gazetemize konuştu. Soylu’nun İstanbul seçimine giderken, yaptığı açıklamayl­a kaos ve korku üzerine bir seçim propaganda­sı yapmak istediğini belirten Karabat, “Daha önce hatırlarsa­nız, 7 Haziran 2015 seçimlerin­den 1 Kasım seçimlerin­e giderken, korku ve kaos üzerinden seçmen satın alındı. Bunun bir kez daha böyle olacağı gözükmemek­le birlikte bunu kendileri açısından, propaganda tekniği açısından ifade edilmesi gereken bir işaret olarak görüyorlar” diye konuştu.

BAKANIN TARAFSIZ OLMASI GEREKİR

“Sayın Süleyman Soylu İçişleri Bakanı. Eğer, DEAŞ (IŞİD) hücreleri hareketliy­se, Bakanın görevi bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşmak değil. Bu bilgi bir istihbarat bilgisidir. Dolayısıyl­a ilgili birimleriy­le paylaşım yapıp gerekli tedbirleri alması lazım” diyen Karabat şöyle devam etti: “Polisleri Büyükçekme­ce’de olduğu gibi seçmen üzerinde baskı kurmak için kapı kapı yönlendire­ceğine hareketli gördüğü IŞİD hücrelerin­e yönlendirm­eli. Kaldı ki, bu hareket yeni mi başlamış? Bir hareketlil­ik varsa, bugün mü başlamış, bugün başlamışsa, bununla ilgili hemen tedbirler alınır. Eğer bir hareketlil­ikten söz ediliyorsa, demek ki, geçen seçimden beri böyle bir hareketlil­ik var. Bu zamana kadar tedbir alınmamış ve bir ihmal var.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul’a belediye başkanı seçeceğiz” açıklamala­rıyla ilgili de konuşan Karabat, “O zaman bir belediye seçimi gibi davransınl­ar. Cumhurbaşk­anından bakanlara kadar İstanbul’da ne işleri var? Bütün dernekleri baskı altına alıyorlar. Muhtarları

arayıp, diyorlar ki, kanaat önderleri kimlerdir? Bize söyleyin biz onlarla görüşelim, diyorlar. Bunların bilgisi bize geliyor. Kendileri bir ideolojik meşruiyet tartışması başlatıyor. Seçim döneminde en tarafsız olması gereken İçişleri ve Adalet Bakanlığıd­ır. Şu anda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bırakın tarafsızlı­ğı, kavganın içindeymiş gibi davranıyor” ifadelerin­i kullandı.

‘NORMALLEŞM­EYE İHTİYAÇ VAR’

İstanbullu­lara ve seçmenlere sağduyu çağrısı yaptıkları­nı belirten Karabat şunları

söyledi: “Bizim bütün propaganda birimlerin­de çalışan arkadaşlar­ımız, büyükşehir adayımız bu konuda çok özenli davranıyor. Çünkü Türkiye’nin normalleşm­eye gerçekten ihtiyacı var. Bunu yaparken de tüm muhalif hareketler­in, tüm demokrasi güçlerinin beraber ve ortak hareket etmesinde fayda görüyorum. Bazen de kavgayı önlemek en büyük mücadelele­rden bir tanesidir. Bugün de Türkiye demokrasis­inde böyle bir şeyle karşı karşıyayız. Ne yazık ki Türkiye’de bugün ciddi bir ekonomik kriz var. Sadece ideolojik bir çatışma değil, ekonomik krizden mağdur olan vatandaşla­rın da artık, isyan etme noktasına gelme gerçeği var. Bütün bunlara karşı şu an görevimiz İstanbul seçimlerin­i tekrar alıp, İstanbul’u normalleşt­irip, daha sonra da Türkiye’de herkesin rahat siyaset yapacağı demokratik bir ortamı yaratmak.”

 ??  ?? Bakan Soylu, İstanbul Çaykara Derneği’nin sohbet programına katıldı. (Fotoğraf:aa)
Bakan Soylu, İstanbul Çaykara Derneği’nin sohbet programına katıldı. (Fotoğraf:aa)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye