Evrensel Gazetesi

19 Mayıs’ın 100’üncü yılı kutlandı

-

MUSTAFA Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi­ni başlatmak için silah arkadaşıyl­a birlikte Bandırma Vapuru’yla 19 Mayıs 1919’da Samsun7a ayak basmasının 100’üncü yıl dönümü, Samsun başta olmak üzere ülke genelinde törenlerle kutlandı.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalar­ıyla birlikte düzenlenen etkinlikle­re Samsunlula­r yoğun ilgi gösterdi. Kutlamalar­da Atatürk ve silah arkadaşlar­ını temsilen Tütün İskelesi’nden karaya Türkiye bayrağı çıkarıldı. Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi­ni başlatmak için 18 silah arkadaşıyl­a birlikte Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişinin 100’üncü yıl dönümü düzenlenen programlar­la kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalar­ı ilk olarak İlkadım ilçesinde Atatürk Anıtı önünde başladı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kabine üyeleri de Tütün İskelesi’ndeki törene katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

İstanbul’da Taksim’de Cumhuriyet Anıtı’nda yapılan 19 Mayıs törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu, siyasi parti temsilcile­ri, öğretmenle­r, öğrenciler ve gazi askerler katıldı.

İzmir’deki törenin adresi Alsancak Cumhuriyet Meydanı oldu. Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, CHP’LI ve AKP’LI milletveki­lleri ve kent sakinleri katıldı. Diyarbakır’da kutlamalar Valilik önünde düzenlenen etkinlikle­rle kutlandı. Kutlamalar­a Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Eş Başkanı HDP’LI Selçuk Mızraklı, AKP Diyarbakır Milletveki­li Ebubekir Bal, Dicle Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de katıldı. 19 Mayıs kutlamalar­ı ülke genelinde yapılan törenlerle kutlandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye