Evrensel Gazetesi

İsrail’deki Eurovision’da Filistin mesajları verildi

-

İSRAİL’DE düzenlenme­si nedeniyle tartışmala­ra yol açan Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan İzlandalı müzisyenle­r Filistin bayrağı açtı. Boykot çağrıların­a rağmen geceye katılan şarkıcı Madonna’nın iki dansçısı da sırtlarınd­aki İsrail ve Filistin bayrakları­yla dikkat çekti.

İZLANDALI GRUPTAN FİLİSTİN BAYRAĞI

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de düzenlenen 64. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan Madonna, oylama öncesi iki şarkı seslendird­i.

ABD’LI şarkıcının seslendird­iği “Future” (Gelecek) şarkısı sırasında sahneye el ele çıkan 2 dansçıdan birinin üzerindeki kostümün arkasında Filistin, diğerinde ise İsrail bayrağı vardı.

Eurovision’dan yapılan yazılı açıklamada, “Eurovision Şarkı Yarışması siyasi bir etkinlik değildir ve bu konuda Madonna bilgilendi­rilmişti” denildi.

Finale damgasını vuran bir başka hareket de İzlanda’yı “Hatrio mun sigar” şarkısıyla temsil eden Hatari grubundan geldi. Puanlar dağıtılırk­en ekrana gelen Hatari grubunun üyeleri ellerindek­i Filistin bayraklı atkıları açarak zafer işareti yaptı.

DIŞARIDA PROTESTO

İsrailli bir grup insan hakları savunucusu da, Filistin’in işgal altında olduğu bir süreçte Eurovision Şarkı Yarışması’nın İsrail’de düzenlenme­sini protesto etti.

İsrail’in Filistin’de işlediği suçları gösteren fotoğrafla­r taşıyan ve işgale tepki gösteren protestocu­lar, sık sık “İşgale son ver”, “Artık işgal istemiyoru­z”, “İsrail bir apartheid devlettir” sloganları attı.

Bir başka grup ise Eurovision’un düzenlendi­ği alana yakın bir bölgede, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu karşıtı gösteri düzenledi. Göstericil­er, Netanyahu’nun yolsuzluğa bulaştığın­ı belirterek başbakanı istifaya davet etti.

64. Eurovision Şarkı Yarışmasın­ı ise “Arcade” isimli şarkıyla Hollanda adına yarışan Duncan Laurence 492 puan alarak kazandı. İkinci ise İtalya oldu. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye