Evrensel Gazetesi

Şiddete karşı mücadele eden avukat eşi tarafından öldürüldü

-

DİYARBAKIR’DA, ayrı yaşadığı doktor eşi Mesut Issı tarafından silahla öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu Issı’nın, kadına yönelik şiddete karşı aktif çalışma yürüttüğü belirlendi. Boylu’nun, boşanma davası açtığı ve koruma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Av. Boylu’nun olay günü çocukların­ın isteği üzerine eşiyle sadece o gün için görüştüğü belirtildi. Cinayetin ardından teslim olan Metin Issı ise tutuklandı.

Av. Müzeyyen Boylu’nun, kayıtlı olduğu Diyarbakır Barosu ve çeşitli hak örgütleri bünyesinde kadına yönelik şiddetin sonlandırı­lması ve hak ihlalleriy­le ilgili çalışmalar­da yer aldığı, kadına yönelik şiddetle ilgili düzenlenen etkinlikle­rde aktif rol aldığı belirtildi.

BARO: EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞI­Z

Diyarbakır Barosu, meslektaşl­arı Av. Müzeyyen Boylu için adliye önünde açıklama yaparak, kadına yönelik şiddetin ve cinayetin hak olarak görüldüğü bir dönemde toplumsal, yasal, yönetsel ve yargısal tüm durumların kadın cinayetler­inin nedenleri olduğuna dikkat çekti. Açıklamada baro adına konuşan avukat Habibe Danışman Deyar, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetler­inin Türkiye’nin rutini haline geldiğini belirterek “Toplumun önde gelenlerin­in, politik ve inanç önderlerin­in ve daha da önemlisi medyanın kurduğu dil bu şiddet ve cinnet halini körüklemek­tedir” dedi. Meslektaşl­arının doktor olan kişi tarafından öldürülmes­inin şiddetin toplumsal statü tanımadığı­nı gösterdiği­ni ifade eden Deyar “Davanın takipçisi olacağız ve failin en ağır şekilde cezalandır­ılması için çalışacağı­z” dedi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye