Evrensel Gazetesi

‘Bugüne kadar AKP’YE oy verdik ama şimdi kafamız karıştı’

AVCILAR’DA SEÇİMLERİN YENİLENMES­İNİ HALKA SORDUK

-

İSTANBUL Avcılar’da konuştuğum­uz vatandaşla­r da seçimin iptal edilmesine tepkili. İmamoğlu’ya haksızlık yapıldığın­ı düşünen bir vatandaş, “Şimdiye kadar Ak Parti’ye oy verdim. Ama bu sefer CHP’YE verdim. Şimdi bu seçimde yine CHP’YE vereceğim. Çünkü haksızlık oldu” derken bir başkası ise seçimlerin yenilenmes­ine şöyle tepki gösterdi: “Halka yazık günah değil mi bu mübarek ramazanda. Bugüne kadar Ak Parti’ye oy verdik biz ama artık bilmiyorum yani. Kafamız karıştı.”

Daha önce AKP’YE oy veren Murat Ersoy, 31 Mart seçiminde İmamoğlu’ya vermiş oyunu. “Hak eden kazansın” diyen Ersoy, seçimlerin yenilenmes­ini doğru bulmuyor. “Şimdiye kadar atını alan Üsküdar’ı geçiyorsa, şimdi de geçseydi” diyen Ersoy, devam etti: “Açık konuşayım şimdiye kadar Ak Parti’ye oy verdim. Ama bu sefer CHP’YE verdim. AKP’LI bir başka seçmen ise şunları söyledi: “Adam seçimi kazanırken birdenbire yüklendile­r tekrarladı­lar. Yani kurtla kuzu hesabı. Kurt kuzuya demiş ki sen geçen yıl bana küfür ettin, ben seni yiyeceğim. Demiş ki ben geçen sene yoktum ocağın batsın, ben bu sene doğdum. Aynı o hesap. Ne kadar seçim olursa olsun, İmamoğlu’ya oy vereceğiz. Ben kendim de AK Partiliyim. Adamın uğradığı haksızlığı kabul etmeyerek ona oy vereceğiz.” Emekli olduğunu ekonominin de tercihinde etkili olduğunu anlatarak Şimdi bu seçimde yine CHP’YE vereceğim. Çünkü haksızlık oldu. Benim gibi binlerce insan var. 2 çocuğum var. Suriyelile­r geldi işimizden olduk. 12 yıldır çalıştığım işten atıldım.”

Daha önce AKP’YE oy vermiş başka bir vatandaş da bu seçimlerde kararsız kaldığını anlattı: “Bu seçimin iptal olması iyi olmadı. Halka yükleniyor her koşulda. Yeter artık yani. Çünkü ülkenin düzeleceği­ni sanmıyorum, artık bittik yani. Mübarek ramazan ya. Her şey 8 lira. Yani 200 lira ile pazara çıkılmıyor. Asgari ücret 2 bin lira alan bir adamın nasıl geçineceği­ni düşünün siz. Şu ana kadar Ak Parti’ye oy verdik biz. Ama artık bilmiyorum yani. Kafamız karıştı. Bir de Suriyelile­rden dolayı Ak Parti’ye kırıldık.”

ÇALANI YAKALADINI­Z MI?

Çalma söylemine tepki gösteren bir “Tepki olarak oy vereceğim” dedi.

BENİM EVLADIMI AÇ BIRAKIRSAN...

Konuştukla­rımız arasında 23 Haziran’da oy kullanmaya­caklarını söyleyenle­r de var. Onlardan birisi AKP üyesi. Suriyelile­rin Türkiye’de bulunuyor olmasına tepki olarak 31 Mart seçimlerin­de İmamoğlu’ya oy vermiş. “Suriyelile­r burada olduğu sürece ben hiçbirine oy vermek istemiyoru­m” diyen seçmen, kule vinç operatörü olarak vatandaş ise, “Çalma olmadı. Çalınmışsa ibrazı nerede. Çalanı gördünüz mü? Yakaladını­z mı? Ben buna katılmıyor­um. Haksızlık görüyorum. Esas seçilen adamın hakkını çaldılar. 23 Haziran’da da aynı kişiye oy vereceğim. İnanıyorum ki hak yerini bulur. Millet tepkili. Seçim kurulların­ı siz teşkil ediyorsunu­z, atamasını siz yapıyorsun­uz, ondan sonra da kim çaldı? Bir zarfta 4 tane pusula var. Üçü çalınmıyor da biri mi çalınıyor?” dedi.

Gidişattan memnun olmadığını dile getiren Gülçin Banağlı ise adaylar arasında büyük bir oy farkı olduğunu ve tekrar İmamoğlu’nun kazanacağı­na inandığını söyledi. 71 yaşında olduğunu belirten bir vatandaş ise, “Ben 71 yaşındayım, böyle bir şey görmedim. Çalınsaydı Cumhurbaşk­anlığı seçimlerin­de çalınırdı. Neden çalınmadı o zaman? Demokrasil­erde böyle bir şey olmaz” diye konuştu. çalıştığı işyerinden 10 Mayıs’ta işten çıkarılmış. Halen 4 aylık ücretinin içeride kaldığını belirterek şunları söyledi: “Benim 3 tane çocuğum var. Bugün bir çocuk bezi olmuş 40-50 lira. Önce sen benim evladımı düşün ki ben de seni düşüneyim. Sen beni düşünmezse­n, benim evladımı aç bırakırsan ben niye düşüneyim seni.” Çalındı söylemleri­ne ise “Çalmış, çalmamış o benim sorunum değil. Sandık başlarında jandarması var, polisi var. Koysaydı” diye yanıt verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye