Evrensel Gazetesi

Festivale beş kıtadan kadın hikayeleri gelecek

UÇAN SÜPÜRGE BAŞLIYOR:

- Burcu YILDIRIM Derya KAYA Ankara

Uçan Süpürge Uluslarara­sı Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl ilk kez 5 kıtadan kadın film festivalle­ri konuk olacak. 23-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenec­ek festivalde 140 seçki Ankara’da sinemaseve­rlerle buluşacak. Bu yıl 22.’si düzenlenec­ek festivalin teması, “Hikayem 22.0” olarak belirlendi.

Büyülü Fener ve Çağdaş Sanatlar Merkezinde gösterime girecek festivale, dünya genelinden 1721 başvuru yapıldı. Süpürge, festival boyunca 140 seçki ile beyaz perde karşısına çıkarken birçok film ve belgeselle­rin tek gösterimi yapılacak. “Dertsiz Tasasız”, “Yersiz Yurtsuz”, “Her Biri Ayrı Renk” bölümleri ile seyirciler­iyle buluşacak festivalde bir hafta boyunca atölyeler olacak. Süpürgenin açılış etkinliği 23 Mayıs saat 20.00’de Devlet Opera ve Balesinde düzenlenec­ek. Açılışta, Onur Ödülü Sumru Yavrucuk ve Ayla Algan’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülü Meltem Cumbul ve Pelin Esmer’e, Tema Ödülü Kadın Eserleri Kütüphanes­i ve Bilgi Merkezi Vakfına Genç Cadı Ödülü ise Gözde Çıracı’ya takdim edilecek.

‘KADINLARIN ÇOK HİKAYESİ VAR’

Festival ekibinden Uluslarara­sı Film Koordinatö­rü Başak Tekin, festivale büyük bir dayanışma ile hazırlandı­klarını belirterek, ilk defa bu yıl dünyanın dört bir yanından uluslarara­sı kadın film festivalle­rini konuk edecekleri­ni ifade etti. Tekin, bu yılki temayı “Hikayem 22.0” olarak kurgulamal­arının nedenini ise kadın hikayeleri­ni buluşturma­k, kendi hikayeleri­ni anlatmak ve yeni hikayeler dinlemek için olduğunu söyledi. Tekin, “Temaya bağlı olarak ‘Gelin hikayenizi anlatın, biz de anlatalım’

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye