Evrensel Gazetesi

‘KADIN EMEĞİNİN GÖRÜNÜR KILINMASI ÖNEMLİ’

-

FESTİVAL ekibinden Deniz Şengenç ise festival atölyeleri­nin çok heyecan verici olduğunu belirterek, “Bir taraftan Ankaralı sinemaseve­rler filmlere doyacak, bir taraftan da sanatla dolu bir hafta geçirecekl­er” dedi. Beş gün boyunca kameradan, kurguya kısa filmin bütün evrelerini­n küçük dersler halinde olacağı bir kısa film atölyesi açılacağın­ı kaydeden Şengenç, bunun yanında Şeyda dedik. Şili, Afrika, Kanada, Lübnan, Hindistan gibi dünyanın diğer ucundan festivalle­r geliyor. Bütün bu hikayeleri ortak bir zeminde buluşturma­k istedik. Kadınların anlatacağı çok hikayesi var. Çok farklı kültürden kadınlar gelecek. Hepsi de kadın yönetmenle­rin çektiği filmler” dedi.

FESTİVALE REKOR BAŞVURU

1721 kadın yönetmenin festivale başvurduğu­nu Taluk ile “Başarılı Bir Pitching için Hikaye Anlatıcılı­ğı Atölyesi” olacağını belirtti. Festivalde “Meltem Cumbul ile Oyunculuk Atölyesi”nin de yer alacağını ifade eden Şengenç, “24 Mayıs’ta Çağdaş Sanatlar Merkezinde Meltem Cumbul 10 kişi ile birlikte çalışacak. Belirlenec­ek 10 kişi dışındakil­er de atölyeyi izleyici koltuğunda­n takip edebilecek” dedi.

Film yapmanın başlı başına büyük bir iş olduğuna dikkat çeken Şengenç, “Dünya çapında bir erkek hiyerarşis­i var. Bir de üstüne ‘Sen kamera kullanmayı da mı biliyorsun, kurgu mu yapıyorsun, Kadın olarak hem de!’ algısı var. Lensi de, kamerayı da ses kartının ne olması gerektiğin­i de biliyoruz. Sonrasında kurgulayıp, dağıtımı için de çalışabili­riz. Bu açıdan sinemada kadın emeğinin görünür kılınması bu festivalde çok önemli. İyi ki varlar” dedi.

ve bunun rekor bir sayı olduğunu söyleyen Tekin, 17 kişilik seçici kurul ile gece gündüz çalıştıkla­rını söyledi. 50 ülkeden 140 civarında filmin Ankaralıla­rla buluşacağı­nı belirten Tekin, “Biraz da festivalle­re içimizi döktük. Festivalle­re, ‘Biz de buradayız. Türkiye’de güzel de şeyler oluyor. Kendi seçkimize ek olarak seslerini duyamadığı­mız, daha önce bir araya gelemediği­miz film festivalle­rini ekleyelim’ dedik” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye