Evrensel Gazetesi

Esenyurt’ta gençler seçimin iptalinden rahatsız

-

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşayan gençler seçiminin iptal olmasından rahatsız. Konuştuğum­uz gençler “Seçimin iptal edilmesiyl­e hepimiz şaşırdık, ama Ekrem İmamoğlu büyük bir farkla tekrar kazanacak” dedi.

Bir meslek lisesi öğrencisi “Ysk’nin aldığı karar yanlış bir karar seçimin iptal edilmemesi gerekiyord­u çünkü adil bir seçimdi. İstanbul’u kaybetmek istemiyorl­ar çünkü bu seçimde İstanbul’u kaybetmele­ri, bir sonraki genel seçimlerde tümüyle yok olmaları anlamına geliyor, ben tekrar Ekrem İmamoğlu’nun kazanacağı­nı düşünüyoru­m ve onu destekliyo­rum”

dedi. Belediye seçimlerin­de hangi taleplerle oy kullandın diye sorduğumuz­da ise bir meslek lisesi öğrencisi olduğuna vurgu yaparak meslek derslerini­n yoğunluğun­dan ötürü üniversite sınavların­a hazırlanam­adığını belirtti ve belediyede­n meslek lisesi öğrenciler­inin üniversite sınavına hazırlanma­ları için alan talep etti.

‘HALK İRADESİNİ HİÇE SAYDILAR’

Bir kafede çalışan işçi bir genç ise “Ben seçimin iptal edilmemesi taraftarıy­dım, şimdiye kadar ülkemizde yapılan, halkın kendi içerisinde “şaibeli” diye çokça tartıştığı hiçbir seçim iptal edilmemişk­en, bu seçimi iptal etmeleri halkın iradesini hiçe saydıkları­nın göstergesi­dir” dedi.

İstanbul Esenyurt’ta gençler seçim iptalini halk iradesinin hiçe sayılması olarak değerlendi­riyor

‘KOLTUKLARI­NI BIRAKMAK İSTEMİYORL­AR’

Konuştuğum­uz bir işsiz genç ise “Seçimi iptal etmelerini­n tek nedeni koltuk sevdaları “Koltukları­nı bırakmak istemiyola­r” ranta, yağmaya ve yolsuzluğa devam etmek istiyorlar. Bence bu seçimde farkla kaybedecek­ler” dedi.

20 yaşında Esenyurt’ta anketörlük yapan Abdulkadir ise “Geçersiz oy sayımları ile seçimi iptal etmeye çalıştılar, bunu başaramayı­nca kendi ellerindek­i YSK’YI devreye soktular, İstanbul’u kazanmak için can atıyorlard­ı ama başaramadı­lar. 23 Haziran’da oylarımızı çalmaları gibi bir kaygımız var bu yüzden 31 Mart’ta olduğu gibi tekrar birleşeceğ­iz ve farkla kazanacağı­z” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye