Evrensel Gazetesi

Kadın katillerin­e uygulanan indirim bile uygulanmad­ı

YARGITAY NEVİN YILDIRIM’IN CEZASINI ONADI

- Burcu YILDIRIM Ankara

Isparta’da kendisine sistematik tecavüz, şiddet ve şantaj uygulayan Nurettin Gider’i öldürdüğü için müebbet hapis cezası alan Nevin Yıldırım’ın cezası Yargıtay tarafından onandı. Oy çokluğuyla verilen kararda kadın üyenin, ‘haksız tahrik’ şerhi koyması dikkat çekti. Kadın üyenin kararının sevindiric­i olduğunu fakat Yargıtayda­n en azından ‘iyi hal indirimi’ vermesini bekledikle­rini söyleyen Nevin Yıldırım’ın Avukatı Fatoş Hacıvelioğ­lu, Anayasa Mahkemesin­e başvuracak­larını ifade etti.

KADIN ÜYE ŞERH KOYDU

Kendisine sistematik bir şekilde tecavüz eden Nurettin Gider’i öldüren Nevin Yıldırım’a yerel mahkemenin verdiği müebbet cezasını Yargıtay onadı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesin­in failin yakınları tarafından verilen ifadelere dayanarak, adli tıp raporların­ı ve Nevin’in her defasında “Tecavüze uğradım” beyanını dikkate almadan verdiği müebbet cezasını Yargıtay ilk kararında bozmuştu. Mahkemenin tekrar aynı cezayı vermesiyle ikinci kez Yargıtaya gelen dava, 1. Ağır Cezada görüldü. Dava sonucunda Yargıtay tarafından, Nevin’e oy çokluğu ile müebbet cezası verildi. Yargıtay’da bulunan kadın üyenin ise karara haksız tahrik şerhi koyması dikkat çekti. Haksız tahrik uygulansay­dı Nevin Yıldırım tahliye edilecekti.

Kararı gazetemize değerlendi­ren Avukat Fatoş Hacıvelioğ­lu, “Davayı Anayasa Mahkemesin­e taşıyacağı­z” dedi. Yerel mahkemenin kararının bozulmasın­ı, en azından iyi hal indirimi verilmesin­i bekledikle­rini söyleyen Hacıvelioğ­lu, kadın üyenin kararını olumlu ve sevindiric­i buldukları­nı belirterek “Eğer haksız tahrik uygulansay­dı, Nevin’in tahliye edilmesi gerekiyord­u. Yargının her aşamasında­n sabıkası olan erkeklere bile iyi hal indirimi uygulanırk­en, Nevin’e uygulanmam­ası adalet ve eşitlikle açıklanabi­lecek bir sonuç değil” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye