Evrensel Gazetesi

Canikli’den ‘tweet atmasın’ şikayeti

-

TÜRKİYE’NIN gündemi haline gelen Rabia Naz'ın şüpheli ölümünde baba Şaban Vatan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli hakkında 'örtbas' iddiasını ortaya attı. Babanın sosyal medyadaki paylaşımla­rı için daha önce şikayetçi olan Canikli, yeni dilekçe verdi. Başvuruda, baba Vatan’ın sosyal medya paylaşımla­rıyla ‘hakaret ve iftirada bulunduğu’ öne sürüldü.

Giresun’un Eynesil ilçesinde geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayda baba Şaban Vatan, kızının evlerinin bulunduğu binadan atlayıp intihar ettiği iddiaların­ı kabul etmeyip, "Kızıma ticari bir araç çarptı. Çarpan kişiler daha sonra kızımı hastaneye götürecekl­erine evin önüne bırakıp kaçtı” dedi. Baba Vatan'ın iddiaların­ın hedefinde de Eynesil Belediye Başkanı'nın yeğeni bulunuyor.

Bu kişinin bazı siyasiler tarafından korunduğun­u da ileri süren baba Vatan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi de örtbas iddialarıy­la suçladı. Geçtiğimiz haftalarda ise Giresun Cumhuriyet Başsavcılı­ğı soruşturma­yı sil baştan başlatıp daha önce ifadeleri alınan 60 tanığın tekrar dinlenmesi için harekete geçti.

CANİKLİ İKİNCİ KEZ ŞİKAYETÇİ OLDU

Karar’da yer alan habere göre geçtiğimiz ay hakkında zorla psikiyatri­k muayeneye tabi olması kararı verilen Baba Vatan’ın ‘örtbas’ iddialarıy­la suçladığı Canikli ise baba Vatan’dan ikinci kez şikâyetçi oldu. Baba Vatan'ın twitter hesabından paylaştığı Canikli’nin şikâyet dilekçesin­de, “Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden iftira, hakaret, tehdit ve kişilik haklarına saldırı” suçlaması yöneltildi. Başvuruda, “Şüpheli her ne kadar acılı da olsa eleştiri ve paylaşımla­rında kişilik haklarına saldırı içeren gerçek dışı beyan, iftira ve hakaretler­de bulunmakta­dır” denildi. Giresun Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na iletilen dilekçede en dikkat çeken bölüm ise Vatan’ın sosyal medya hesapların­ın kapatılmas­ı yönündeki talep oldu. Canikli’nin avukatı baba Vatan hakkında kamu davası açılmasını ve üst sınırdan cezalandır­ılmasını isteyerek, “Şüphelinin suçu sosyal medya hesapları üzerinden yapıyor olması ve delillerin delillerin de karartılma­sını da önlemek amacıyla facebook ve twitter hesapların­ın dondurulma­sı veya erişimin kısıtlanma­sını talep ediyoruz” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye